Tirsdag besluttede retten i Nykøbing Falster, at opretholde varetægtsfængslingen af den 30-årge kvindelige sygeplejerske, der nu er sigtet for fire drab og et drabsforsøg på Nykøbing Falster Sygehus, frem til den 8. september. Hun nægter sig skyldig, og i retten fortalte hun om, hvor hårdt det er at være anklaget.

I næsten et halvt år har den 30-årige sygeplejerske siddet varetægtsfængslet sigtet for drab på tre patienter og drabsforsøg på en enkelt på Nykøbing Falster Sygehus. Tirsdag skulle det besluttes i retten i Nykøbing Falster om varetægtsfængslingen skulle forlænges, hvor hun fortsat kategorisk nægtede sig skyldig. Det gav hun udtryk for, kort inden retsmødets sluttede, hvorefter dommeren besluttede, at hun fortsat skulle varetægtsfængsles.

»At blive beskyldt for noget, man ikke har gjort er ekstremt byrdefuldt. Der går en masse rygter om alt muligt, og mit liv er blevet revet i stykker. Også min familie lider meget, ikke mindst min syv-årige datter, der er utrolig påvirket,« lød det fra sygeplejersken, der læste op fra en lille lap papir.

Indtil nu har sagen kørt for lukkede døre, men tirsdag formiddag blev der åbnet op for pressen, så det var muligt at få ny information i den mystiske sag.

Derudover blev sigtelsen mod kvinden udvidet til at omfatte endnu et drab. Et drab, der blev begået på en svagelig, ældre mand tilbage i marts 2012, der døde efter et hjertestop. Dermed er kvinden samlet sigtet for fire drab og et drabsforsøg.

Kort efter kvinden havde læst sine ord op, hvor hun fortsat nægtede sig skyldig, var det dommerens tur. Her blev det besluttet, at hun fortsat skal sidde varetægtsfængslet frem til 8. september. En beslutning, der virkede til at påvirke kvinden såvel som hendes familie.

Da sygeplejersken efter afgørelsen forlod retslokalet, stod hendes kæreste klar udenfor, hvor han gav hende et kys, inden hun blev ført væk.