Tabet af konen Gitte og et skrantende helbred blev til sidst for meget for den nu afdøde skuespiller og forfatter Erik Wedersøe. Og at Erik Wedersøe nu er død er ikke kun skidt, siger den tidligere kollega fra Tv-serien Rejseholdet, Waage Sandø.

- Jeg er selvfølgelig rigtig ked af, at Erik er død, men omvendt så tror jeg heller ikke rigtig, at han ville leve mere, siger Waage Sandø til Bt.dk

De to spillede sammen i den populære DR serie Rejseholdet, der i 2001 lagde gaderne øde søndag efter søndag.

- Det er snart et år siden, jeg sidst talte med Erik. Han holdt sig meget for sig selv på grund at sit dårlige helbred, og jeg tror, at det gik ham meget på, at han ikke var så rørig, som han var tidligere. Så det var helt bevidst at han isolerede sig, fortæller Waage Sandø.

Han havde hørt, at Erik Wedersøe var blevet indlagt på hospitalet i en ikke alt for god forfatning, og derfor kom nyheden om hans død heller ikke som et kæmpe chok.

- Det kom ikke bag på mig, men jeg havde selvfølgelig ikke ventet det, siger Waage Sandø. 

Udover rollerne i Rejseholdet havde de to også et privat fælleskab, da de begge boede i skuespillerforeningens ejendom på Bispebjerg i København.

- Jeg husker især Erik for hans glødende engament.Han har altid været en fantastisk virksom mand, alle hans rejser, hans bøger og hans aktive liv som skuespiller. Men da han ikke længere kunne bevæge sig så frit mere og blev lukket mere inde, så tror jeg simpelthen, at han syntes livet mistede sin betydning, fortæller Waage Sandø.

Og det var i høj grad den ændrede livssituation, der slukkede lyset for Erik Wedersøe, mener Waage Sandø.

- Han havde svært ved at affinde sig med den situation han kom i, og det forstår jeg godt. Og da så hans kone døde, så tror jeg han tabte fuldstændig lysten til at leve længere.