Jubii-stifteren Martin Thorborg er kendt for mange ting. Men at have en dyr og smart tøjsmag er ikke én af dem.

Derfor blev han også noget overrasket, da han blev inviteret til et meget luksuriøst modeshow, hvor også Hummel-ejer Christian Stadil dukkede op.

»Jeg fik en mail, og jeg troede, det var løgn.«

Sådan lyder det fra Martin Thorborg, da han husker tilbage på, da han for nogle måneder siden fik en mail med en invitation fra det luksuriøse franske modehus Hermes, der ville invitere ham som én ud af 300 mennesker til deres eksklusive modeshow i Paris.

Martin og Jannie Buch Thorborg.
Martin og Jannie Buch Thorborg. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

Han troede først, at det var en svindler, der prøvede at lokke ham i udføre, men valgte alligevel at skrive tilbage. Og den var god nok. Det var Hermes.

Thorborg var dog overrasket over invitationen. Ifølge ham selv går han ikke særlig meget op i tøj – og køber ikke så ofte noget, der er nyt eller dyrt.

»Jeg er jo ikke typen, der giver 16.000 kroner for en T-shirt,« lyder det fra Thorborg, der dog fik en oplevelse ud over det sædvanlige.

»Jeg kneb mig i armen, fra jeg tog sted, til jeg kom hjem igen,« siger han om den luksuriøse tur, hvor Hermes betalte næsten det hele.

Martin Thorborg kan godt lide at gå i afslappet tøj.
Martin Thorborg kan godt lide at gå i afslappet tøj. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

Før han boardede flyet til Paris med sin kone, måtte Thorborg dog lige en tur ud at handle.

»Jeg var så intimideret, før jeg tog af sted, at jeg gik ud og købte en Prada-jakke til 22.000 kroner og et par sko til 6.000 kroner, for jeg tænkte, at jeg blev nødt til at have et eller andet på,« siger han og tilføjer:

»Jeg startede med at gå ind i Hermes-butikken, men så fandt jeg ud af, at en T-shirt kostede 16.000 kroner. Det kan jeg ikke. Og jeg kan slet ikke købe en jakke til 55.000 kroner eller deromkring. Måske kommer jeg i det segment, når jeg sælger min næste virksomhed,« griner den kendte rigmand, der fik omkring 18 millioner euro, da han i sin tid solgte den danske søgemaskine Jubii.

Siden er formuen både gået ned og op, men selv om han i dag kan kalde sig mangemillionær og ejer af blandt andet en strandvejsvilla og har penge nok til det meste, så er der stadig grænser for, hvad han vil spendere på tøj.

Martin Thorborg.
Martin Thorborg. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

Den 52-årige iværksætter endte derfor med at købe en T-shirt til 1.600 kroner i Magasin, efter at hans kone havde narret ham og sagt, at den var til halv pris – samt den føromtalte Prada-jakke.

»Og jeg kan godt afsløre, at når jeg gav 22.000 kroner for en Prada-jakke, så er det cirka ti gange mere, end jeg nogensinde har givet for en jakke,« lyder det fra mangemillionæren, der tilføjer:

»Det dyreste, jeg har på lige nu, er mit Apple Watch til 7.000 kroner. Og så har jeg et par Valentino-sko på til 4.500 kroner.«

Selvom Thorborg virker til stadig at have det svært med jakkekøbet, så kan han til gengæld ikke få armene ned over den luksuriøse tur.

For ud over at han mødte sin gamle soldaterkammerat, Hummel-ejer Christian Stadil, som også var blevet inviteret til samme modeshow, så var hele oplevelsen så vild med luksushoteller og lækre restauranter, at det overgik Thorborgs vildeste fantasi:

»Det var en oplevelse, jeg aldrig ville have tænkt, jeg syntes var fed,« siger Thorborg om den tre dage lange tur, hvor Hermes betalte alt på nær flybilletten til hans kone.

Martin Thorborg undrer sig stadig over, hvorfor han var blevet inviteret med:

»Men min kone er ret klog, og hun sagde, at hun troede, at det måske var, fordi de ville have en anden type ambassadør,« siger han og fortæller, at en norsk fiskemilliardær også var inviteret med.