Adam Siesbye, der var gift med hele Danmarks yndlingssmørrebrødsjomfru, Ida Davidsen, sov stille ind d. 12. december. Hans søn fortæller om sorgen.

- Vi har det svært. Vi savner vores far meget, men han har fået fred, siger Adams Siesbyes søn Oscar Siesbye til B.T.

Hans far havde længe været syg og plaget af kræft i ganen, inden han til sidst sov stille ind d. 12. december og efterlod sig kone, børn og børnebørn samt restauranten Ida Davidsen, han havde med sin kone, den kendte smørrebrødsjomfru af samme navn.

Da B.T. snakker med Oscar to dage efter sin fars død, er det især en bestemt tanke, der er i fokus.

- Nu er han et meget bedre sted, gentager han flere gange.

Adam Siesbye var de sidste ti år af sit liv syg og blev opereret flere gange. Sidste gang var i august, men siden da gik det ned ad bakke, og han måtte benytte sig af iltmaske - også når han skulle ud. Som da han var taget med familien til Copenhagen Historic Grand Prix i august, hvor også sønnens gode ven Prins Joachim deltog.

- Vi var meget hos ham den sidste tid, fortæller Oscar om tiden inden sin fars død, fattet og åbent. Adam Siesbye sov stille ind i familiens hjem.

- Det kom ikke som noget chok. Han var tidligere blevet opereret for kræft og fik ilt 24 timer i døgnet, fordi hans lunger ikke kunne optage ilt. Der er ikke så meget at sige, vi er meget kede af det, men glade på hans vegne. Han har fået fred, siger Oscar, der havde et meget tæt forhold til sin far.

Både forældrene, søsteren Mia og Oscars egen familie bor i samme ejendom på Østerbro og holder tæt sammen i tiden efter faren, ægtemanden og bedstefarens død.

- Vi snakker rigtigt meget om det, og er meget sammen. Vi trøster hinanden på bedst mulige måde, og taler om alle de gode stunder, vi har haft sammen og alle de ting, vi godt kunne lide at lave sammen. Vi har jo delt et langt liv.

Også Ida Davidsen er mærket af tabet, men har det efter omstændighederne godt, fortæller Oscar om sin mor.

- Hun har det godt, men hun savner sin mand meget. Det er hårde tider, men det skal vi nok komme igennem sammen.

Adam Siesbye er blevet kremeret og skal nedsættes på familiens gravsted på Frederiksberg.