Skuespillere, sangere, politikere, modeller - alle med en kriblen i fingrene. En kriblen efter at skrive børnebøger.

Den populære fodboldspiller David Beckham er ikke alene om at skrive børnebøger. Andre internationale kendisser som Madonna, Whoopi Goldberg og Paul McCartney har også fattet pennen.

Og det er ikke kun i udlandet, reolerne bugner af bøger med kendte navne påtrykt ryggen. Også herhjemme giver flere og flere kendte sig i kast med litteratur til de små, men det er ikke alle kendisser, der gør det lige godt.

Mediestunt
- Der er stor forskel på, om det er David Beckham, Trine Dyrholm eller Renée Toft Simonsen, der skriver en bog. Jeg kan ikke forestille mig, at David Beckham er nogen særlig stor litterat. Så det kan sagtens være et mediestunt, forklarer Pernille Wass, forlagsleder på Phabel, der udgiver børne- og ungdomsbøger.

Altså er der stor forskel på, hvad der driver værket. De store stjerner spiller på mange mediestrenge, og at udgive en bog kan være med det for øje at nå ud til flere fans.

Pernille Wass er da heller ikke i tvivl om, at et kendt navn på omslaget kan gøre det nemmere at lange bøger over disken. Men det er ikke nok.

Trine super god
- Der skal være noget substans og kvalitet i bogen. Det er ikke nok, at den er skrevet af en kendt. Trine Dyrholms bog er eksempelvis super god. Men det havde den også været, selvom hendes navn ikke havde stået på omslaget. Men det er naturligvis nemmere at få presseomtale, hvis bogen er skrevet af et kendt ansigt, fortæller hun.