Lyt til artiklen

Over hundrede af de største stjerner i verden samlede i nat penge ind til ofrene for jordskælvet i Haiti

Nærmest ikke engang ved en klar nattehimmel er der set så mange stjerne samlet samme sted om i nat til det meget omtalte støtteshot for Haiti.

Wyclef Jean, Bruce Springsteen, Jennifer Hudson, Mary J. Blige, Shakira og Sting optrådte fra New York, mens Los Angeles disked op med Alicia Keys, Christina Aguilera, Dave Matthews, John Legend, Justin Timberlake, Stevie Wonder, Taylor Swift og endelig sang Keith Urban, Kid Rock og Sheryl Crow, Coldplay spilled med Bono fra U2, The Edge, Jay-Z and Rihanna.

Hatianeren Wyclef Jean snakkede selv ved showet, der varede over to timer:

-Nu er det nok mand, lad og sammen genopbygge Haiti, og lad os vise dem hvordan man gør det her hvor vi kommer fra, sagde han og sang derefter en langsom version af ’Rivers of Babylon’ med et haitiansk flag svøbt om sig.
 
Det var aftens vært George Clooney enig i:
 
-Det haitianske folk har brug for vores hjælp. De har brug for at vide at de ikke er alene, og de har brug for at vide at vi ikke er ligeglade med dem, sagde han.

Cirka to millioner haitianere er blevet hjemløse efter jordskælvet, der ramte den fattige caribiske nation den 12. januar. 110.000 mennesker er bekræftet døde, men det endelige dødstal ventes at være langt højere.

Det samlede overskudt fra ’Hope for Haiti now’, vil blive doneret til en række nødhjælpsorganisationer, heriblandt Clinton Bush Haiti Fund, FN's World Food Program og Røde Kors. Showets sang kan købes fra i dag på iTunes.