Kisten med Michael Jackson har netop forladt Forest Lawn Memorial-Park i Los angeles. 'The King of Pop' er nu sendt ud på sin sidste rejse til Staples Center for at tage afsked med 17.500 af sine heldige fans.

En time efter mindehøjtideligheden for Michael Jacksons familie og nærmeste venner gik i gang, forlod de første gæster igen kapellet, og præcis klokken 18 blev kisten med 'The King of Pop' på hjul kørt ud af kapellet og ind i en stor sort bil. Den guldfarvede kiste funklede i solen og er dækket af et hav af røde blomster. Kistens værdi anslås til 25.000 dollars og har indtil i dag været opbevaret på kirkegårdens Hall of Liberty.

Kortegen af biler forlod Jackson familiens hjem i Encino klokken 15.50 dansk tid for at transportere alle mindehøjtidelighedens gæster frem til den nærliggende kirkegård. På vejen lukkede myndighederne en motorvej, så bilerne nemt kunne komme frem til deres mål. I alt forlod 12 limousiner og fem Rolls-Royce familiens hjem.

I alt deltog 1200 af Jacksons nærmeste i den private mindehøjtidelighed. En af dem var Jesse Jackson, der er præst og nær ven af familien. Han stillede i 1984 og 1988 op som kandidat for demokraterne til det amerikanske præsidentvalg. Dog uden den store succes