Overvægt: Folk råber efter den slemme, slemme pige på gaden

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Kia Liv Fischer har prøvet en gang eller to at vågne op i ske med en flæskestegssandwich fra den lokale grill efter en våd bytur. Hun har en svaghed for den slags.

Men nu har den 34-årige komiker i programmet ‘Kia Liv på Julemærkehjemmet’ i ti uger indlogeret sig på julemærkehjem i Skælskør for at komme af med nogle af de 30 kilo overpolstring, hun mener, hun har, selvom det blandt andet var dem, der skaffede hende en rolle i ‘Slemme, slemme piger’. Her blev hun castet som den tykke pige.

Et fedt varemærke


- Jeg tror ikke, der er nogen, der er glade for deres overvægt, men jeg er jo blevet kendt pga. det. Så jeg bliver jo nødt til at befinde mig godt i de roller. Det var jo det, jeg var blevet hyret for, siger Kia Liv, der flere gange har oplevet, at folk råber grimme ting efter hende på gaden eller sender hademails, om at hun er ‘for tyk til at være på tv’, hvor hun også har været vært på danse- og slankeprogrammet ‘De fede trin’ fra 2010.

- Folk har en tendens til at synes, de må sige alt til en, fordi man har været i fjernsynet, og de har da ikke været blege for at gøre opmærksom på, hvad de synes om den måde, jeg ser ud på, og det bliver jeg da ked af. Det er jo ikke fedt. Jeg har jo arbejdet sammen med to piger, der er enormt smukke, og så er der så nogen, der siger: ‘de er så lækre, du er så grim’.

Ikke selvfed- Jamen, okay… tænker jeg. I starten blev jeg enormt ked af det, og virkelig såret og tog det virkelig til mig og tænkte, de har jo nok ret. Jeg er jo pisse-grim, ikke noget værd og en dårlig skuespiller. Det er jo ærgerligt, for jeg kunne få tyve fantastiske kommentarer på gaden og én dårlig, og så var det den dårlige, der sad fast.

- Jeg synes jo alle mennesker er smukke på deres egen måde, på nær mig selv. Sådan er det jo. Jeg tror, jeg er skide god til at lade som om, siger Kia Liv, der godt selv kan høre det vanvittige i den udtalelse og forklarer, at der er meget mere end mad og kilo på spil, når der sidder alt for meget på sidebenene.

- Der er jo altid en masse psykiske ting bag overvægten. Det er sjældent, det bare er hygge.

Ros dig selvDa optagelserne til programmet, der bliver sendt første gang 2. januar begyndte, startede hovedpersonen i den forbindelse til psykolog. Her fik hun blandt andet indsigt i sin manglende evne til at rose sig selv.

- Psykologen tvang mig til at rose mig selv, og så gjorde jeg det. Og tænkte ‘uuuh, nu har jeg gjort det! Så! Videre’, og så bad hun mig gudhjælpemig gøre det igen, og så knækkede filmen, og jeg begyndte at græde. Det kom bag på mig, siger Kia Liv.

- Jeg ved jo også godt, at det ikke kun handler om sundhed. Jeg vil jo også gerne være hende den pæne, som mændene synes er flot. En af mine gode venner sagde engang, ‘hvis jeg nogensinde skal være sammen med en tyk pige, så skulle det være dig’. Det var bare verdens dårligste kompliment, siger Kia Liv, der har lært at håndtere de negative bemærkninger fra fremmede.

Den sidste dag skal fejres- Nu gør det ikke lige så ondt. Jeg undrer mig mere eller bliver sur. Få gange har jeg råbt igen. Men det får de jo bare meget mere ud af, siger Kia Liv, der har tænkt sig at tage mad- og motionsvanerne fra julemærkehjemmet med sig hjem, når hun er færdig 6. januar.

Efter fire måneder på vandvognen har hun tænkt sig at fejre den sidste dag med at skåle i alkohol. Og måske endda ende aftenen på en flæskestegssandwich. For det må man godt en gang i mellem, når man virkelig har lyst.

Det har hun lært i Skælskør.