Miljø er et tema, der fylder rigtig meget i den offentlige debat. Men miljøhensyn står åbenbart ikke øverst på dagsordenen hos fodboldklubben Arsenal. I hvert fald er den engelske storklub kommet under hård beskydning, efter de har valgt at benytte et privatfly til en yderst kort rejse.

Blot 14 minutter i fly tager rejsen fra London til Norwich, som Arsenal søndag gæster i Premier League. Flere miljøorganisationer kalder det 'vanvittigt' og 'latterligt', at Arsène Wenger og co. benytter et fly til en tur på 160 kilometer.

»Det virker til, at de lever i en eller anden slags boble, langt væk fra alle os andre,« siger Jennifer Parkhouse fra Norwich and Norfolk Friends of the Earth til Daily Mail og peger samtidig på det ironiske i, at der samtidig med, at kampen mellem Arsenal og Norwich bliver spillet, vil foregå en miljø-march i London.

Arsène Wenger forsvarer dog beslutningen.

»Vi flyver til Norwich lørdag aften, efter vi har spist aftensmad på vores træningsanlæg. Da vi traf beslutningen, var der planlagt noget vejrarbejde. Samtidig kan der være meget trafik i Norwich. Så vi besluttede os for at flyve. Vi flyver faktisk ikke ofte længere. Vi tager tog eller bus. Det her er en undtagelse,« sagde franskmanden på pressemødet forud for kampen.

Arsenal ligger i øjeblikket nummer fire i Premier League.