Sevilla elsker Europa League. Det spanske storhold - der efter alt at dømme får Michael Krohn-Dehli ombord fra næste sæson - er tæt på endnu en finale i den lille europæiske turnering.

Det sker efter overbevisende 3-0 over Fiorentina i den første af to semifinaler og den niende hjemmesejr i træk af Sevilla i Europa League. Og dermed har spanierne sat kursen mod endnu triumf i turneringen, som de er forsvarende mestre af og i alt har vundet tre gange. 2006, 2007 og 2014  - og med den form som Sevilla er i kan 2015 meget vel blive føjet til den samling. I givet fald med en ekstra bonus, da vinderen af Europa League med effekt fra næste sæson tildeles en gylden billet til Champions League.

Efter en lige første halvleg, hvor de italienske gæster havde de bedste tilbud, gik værterne til pause med en føring på 1-0. Især Fiorentinas Salah havde sine chancer, men misbrugte fælt. Fiorentina stillede ganske kuriøst uden en eneste italiener i startopstillingen, men med tre spaniere blandt de udvalgte.

Føringen blev solidt udbygget efter sideskiftet, hvor der var klasseforskel på de to mandskaber. Sevillas insisterende og vedvarende overlap på backs og gentagende dybdeløb rev Fiorentina op, og Vidal, der stod bag 1-0, scorede også til 2-0.

Den indskiftede franskmand Gameiro bankede 3-0 i kassen, og Sevilla ligner et hold klar til finalen i Warszawa 27. maj.

Andetsteds tog Napoli imod ukrainske Dnipro. Italienerne havde kampen under kontrol med gæsterne lurende på kontrastød. Lopez bragte værterne på 1-0, men Seleznyov udlignede i en meget tvivlsom situation, hvor en mere konservativ dommer havde kaldt en offside.