ANALYSE

Det er ikke forbi, før den fede dame har sunget. Og det har hun endnu ikke i tilfældet Nicklas Bendtner og Wolfsburg.

For selv om den danske landsholdsangriber har været udeladt fra truppen de sidste to kampe til fordel for kineseren Xizhe Zhang, så har tyskerne ikke opgivet danskeren.

Det forklarer kilder med indsigt i Wolfsburg. Nicklas Bendtner kommer næppe til at spille en rolle i Bundesligaens sidste runde mod 1.FC Köln, men højest overraskende er han i spil til den tyske pokalfinale mod Dortmund.

For godt en måned siden kom Nicklas Bendtner for sent til Wolfsburgs træning. Det er der trænere, der lever med og hurtigt tilgiver. Wolfsburgs Dieter Hecking er ikke en af dem. Han har derfor belønnet Zhang for en god indsats til træning og siet danskeren fra for hårdhændet at minde ham om, at det er spillernes eget ansvar at passe deres arbejdstider.

Den offensive kinesiske spiller Zhang Xizhe er en af Bendtners konkurrenter i Wolfsburg-angrebet 
Den offensive kinesiske spiller Zhang Xizhe er en af Bendtners konkurrenter i Wolfsburg-angrebet  Foto: ODD ANDERSEN
Vis mere

Bas Dost er Wolfsburgs topscorer, men hollænderen ventes solgt, da fornemmelsen af hans færdigheder går i retning af, at han er god mod Bundesligaens små hold, men at det så også er hans niveau. Når Wolfsburg ikke møder hold, der pakker sig, så har hollænderen det sværere. Derfor er det sandsynligt, at han sælges for cirka 75 millioner kroner - penge, der dækker størsteparten af den udgift, som Wolfsburg havde til købet af Max Kruse.

Max Kruse (tv.), som her scorer mod Leverkusen, skifter til Wolfsburg efter denne sæson
Max Kruse (tv.), som her scorer mod Leverkusen, skifter til Wolfsburg efter denne sæson Foto: FEDERICO GAMBARINI
Vis mere

Tyskeren kommer til fra Mönchengladbach i næste sæson og er hentet for 100 millioner kroner. Med tanke på at Wolfsburg næste sæson skal spille Champions League og lufter europæiske ambitioner, så skal Dieter Hecking råde over mindst en trio af kvalificerede angribere. Kruse bliver naturligvis den ene, yderligere en angriber købes ind, og så vil Nicklas Bendtner med stor sandsynlig blive nummer tre. Kinesiske Zhang får en back-up rolle.

Bendtner bliver under ingen omstændigheder hurtigt solgt, forklarer kilder. Skal Wolfsburg overhovedet af med ham, skal de være sikre på at kunne hente kvalificerede afløsere, og først når det er sket, får danskeren lov at rejse. Hvis altså overhovedet. Den tyske pokalfinale vil give Bendtner et kraftigt fingerpeg om fremtiden.

Troen hos Wolfsburg-ledelsen på at Bas Dost kan gøre en forskel i finalekampen mod Dortmund er ikke stor, og kilder forklarer, at gør Bendtner det godt til træning de kommende dage, så får han en rolle at spille i finalekampen i Berlin. Tilmed med gode chancer for en plads i startopstillingen.

Bliver det til spilletid og en fin indsats i Berlin, så har Nicklas Bendtner en fremtid i Wolfsburg, men sies han fra, er det slut.