West Ham sejrede sikkert 3-0 over Viborg og gik derfor videre til gruppespillet i Conference League.

Viborgs europæiske eventyr sluttede torsdag med et samlet nederlag på 1-6.

Med et nederlag på 1-3 i bagagen fra London mod West Ham United for en uge siden, havde Viborg FF en særdeles svær udfordring på hjemmebane i returopgøret torsdag.

Trods en brav indsats fra viborgenserne blev modstanden for stor en mundfuld, da West Ham uden slinger i valsen sikrede sig videre avancement til gruppespillet i Conference League med en sejr på 3-0.

Selv om resultatet langt fra gik Viborgs vej, kan holdet fra domkirkebyen være stolt over, at der i store perioder over de to opgør blev spillet lige op med et hold fra den bedste engelske række.

West Ham viste dog den fornødne klasseforskel og skarphed, når det gjaldt, og det var derfor fuldt fortjent, at briterne vandt torsdag.

Efter en livlig begyndelse med højt tempo og muligheder i begge ender, overtog gæsterne kampens momentum.

Halvvejs inde i første halvleg resulterede det i et mål, da West Hams angriber Gianluca Scamacca fik sidste fod på et indlæg.

Trods scoringen gav Viborg ikke op, og lige før pausen var det tæt på en udligning.

Fem minutter inde i anden halvleg blev alt håb slukket for Viborg, da kantspilleren Saïd Benrahma stensikkert satte bolden ind til 2-0 efter et dybdeløb.

Ondt blev værre i det 63. minut, da midtbanespilleren Tomás Soucek efter en returbold inde i feltet scorede til 3-0.

Målet punkterede den resterende del af kampen, og West Ham gik derfor samlet videre med 6-1.

FC København i Champions League, FC Midtjylland i Europa League og Silkeborg IF i Conference League er dermed Danmarks repræsentanter i efterårets europæiske gruppespil.