Danskerne er tossede med gode krimifortællinger og labber dem i sig - både på skrift og skærmen.

Morderisk spændende var fredagens 'Vild med dans'-finale også, hvor krimiforfatter og deltager i årets sæson Michael Katz Krefeld var mødt op med dansepartneren Karina Frimodt.

Mens dansekonkurrencen er løbet over skærmen, har han udgivet bogen 'Imperiet', men han er dog ikke sikker på, om deltagelsen i programmet har påvirket salgstallene.

»Den har ligget nummer et på bestsellerlisten i rigtig lang tid, så jeg ved ikke, om det er det, eller om det bare er en skidegod bog, jeg har skrevet,« sagde han til B.T.

Til spørgsmålet om, hvorvidt Michael Katz Krefelds værker skal filmatiseres ligesom Søren Sveistrups 'Kastanjemanden' eller Jussi Adler-Olsens bøger om afdeling Q, er svaret omgærdet af mystik.

»Der er hele tiden noget under opsejling, så det er slet ikke utænkeligt, at der også kommer noget der. Men der skal jo komme et godt tilbud.«

Michael Katz Krefeld kan da også se en klar fordel ved at lade sin historier holde sig på bogsiderne, da læserne dermed alle kan skabe deres eget billede af, hvordan hovedpersonen ser ud.

Et eksempel på det modsatte kunne være filmatiseringerne af førnævnte Jussi Adler-Olsens bøger, hvor Adler-Olsen mente, at persongalleriet i hans romaner ikke var korrekt repræsenteret på skærmen.

Det betød også, at filmselskabet Zentropa - og skuespillerne fra de fire første film, heriblandt Nikolaj Lie Kaas - blev skiftet ud med Nordisk Film og Ulrich Thomsen.

Så du er bange for at lave en Jussi, hvor man ikke er helt tilfreds med hovedrollen?

»Ja, det er man altid, for det er ens barn. Så det er nervepirrende, hver gang der sker den slags, og der er det fantastiske at sidde som forfatter, for der er man bare Gud. Man bestemmer det hele,« siger Michael Katz Krefeld.