Lyt til artiklen

Popsangerinden Katy Perry har udgivet en ny musikvideo, hvor hun lader et vedhæng med ordet Gud på arabisk forsvinde. Det er en krænkelse, mener mange muslimer, og en underskriftsindsamling på nettet udvikler sig med stor hast. Se musikvideoen her.

Popsangerinden Katy Perry er kommet i et muslimsk stormvejr. Det arabiske nyhedsbureau Al Arabiya beretter, at sangerindens nye video har oprørt muslimer. En underskriftsindsamling på nettet forlanger, at hendes musikvideo Dark Horse, hvor man ser muslimsk symbol for Gud blive opløst og forsvinde, skal fjernes fra Youtube.

På videoen ser man en mand, som bærer to vedhæng. Den ene har en tekst, hvor der står Gud på arabisk. Perry ses selv i videoen som en dronningeagtig Kleopatra-figur, og hun lader et lyn opløse denne mand til sand og hans vedhæng med teksten Gud opløses med ham. Underskriftsindsamlingen hævder, at Perry med sin handling spotter islam, og at videoen er blasfemisk.

Der er andet i videoen, der måske kan vække forargelse. Hun danser en dans med kattelignende mennesker, og en hund går på bagben. Endnu har ingen dyreværnsforeninger meldt, om de er krænket. Man skal imidlertid ikke lave grin med protesten, der allerede nu har samlet over 40.000 underskrivere. I protesten står:

»Folk fra mange dele af verden og fra forskellige religioner er enige om, at videoen promoverer blasfemi ved at bruge guds navn på en irrelevant og skamløs måde som vil anses for uacceptabel i alle religioner.«

Unik Salihu fra Sverige siger til nyhedsbureauet:

»Jeg er muslim og synes det er krænkende. Vil hun starte en krig mod muslimer? Videoen er krænkende for os og skal fjernes før noget sker.«

Det er ikke første gang, Perry har vakt opstandelse. Hun har tidligere præsenteret japansk kultur på en måde, som mange japanere fandt krænkende i hittet »Unconditionally« i sidste måned ved den amerikanske tildeling af en pris i en af de utallige musikprisuddelinger.