Filmmagasinet EKKO har netop offentliggjort deres liste over filmbranchens 25 mest magtfulde folk. Og på en 24. plads ligger tidens største komikerduo Frank Hvam og Casper Christensen.

De har fået æren, fordi deres Klovn-film solgte over 850.000 billetter. Direktøren for Nordisk Films biografdistribution, Jan Lehmann, fortalte i januar til bt.dk, at filmen er den hurtigst sælgende danske biograffilm nogensinde.

Det gør ifølge EKKO duoen bag Klovn til de mest eftertragtede kreative hoveder i branchen.

- Det er jeg da glad for. Det er dejligt at ligge på en liste, og jeg tror også, at Frank og jeg har noget at skulle have sagt inden for film, fordi vi både spiller og skriver, og det er jo ret ekseptionelt, siger Casper Christensen til BT, men mener alligevel ikke, at det handler om at bruge magten til noget større. For den fornemmeste opgave er stadig den samme som før.

- Det er godt for forfængeligheden, og man kan bruge det til at klappe sig selv på skulderen, men jeg ved ikke, hvad man decideret kan bruge det til. For det handler jo fortsat om at lave gode film, som folk gider at se, siger Casper Christensen.

Mere magt end Grasten

På listen ligger desuden direktøren for Det Danske Filminstitut, Henrik Bo Larsen, der tager det meget afslappet, at han har indtaget førstepladsen på listen.

- Hvis man laver en liste over dem, der har indflydelse, så er der jo ikke noget mærkeligt i, at den stol, jeg sidder i, ligger højt på listen. Hvis bare man tager det ikke kun med et gran salt, men med en ordentlig pose, så er det en god selskabsleg til julefrokosten, hvor man håner dem, der ikke er kommet med, siger Henrik Bo Nielsen, for han mener ikke, det har den store betydning.

- Publikum er jo tordnende ligeglade.

I den helt anden ende af listen på en 25. plads ligger ungdomsfilm-guruen Regner Grasten, der ofte har bevist, at han om nogen ved, hvad det er, publikum vil have med succesfilm som ’Kærlighed ved første hik’ og Krumme-filmene.

Men efter hans seneste film, der ikke havde samme succes, er han rykket ned og ligger under Klovn-douen.

Og det synes Casper Christensen egentlig er ret fedt.

- Ja, hvis jeg ligger over Regner Grasten, så er mit mål, da nået, griner han og fortæller, at han mandag tager til Los Angeles, for at holde ’en milliard møder’ i forbindelse med sin næste film.

- Så kan jeg jo lige tage listen med og vise den der, slutter han