Hvis man var barn i 1990erne, husker man måske børneprogrammet ‘Børnerapporten’, der blev sendt på Danmarks Radio (DR).

Her var 11-årige Mads Faurholdt vært.

I dag har den tidligere børnevært, der efterhånden er blevet 32 år, droppet skærmen til fordel for en kometkarriere som iværksætter, der har gjort ham mangemillionær.

Det skriver eb.dk.

Den unge iværksætter har på få år skabt sig en kæmpesucces ved at stifte investeringsselskabet Nova Founders. Herfra tjener han i dag de helt store millionsummer og har startet over 30 virksomheder op i hele verden.

Tidligere var Mads Faurholdt en af de yngste ledere i det omstridte konsulenthus McKinsey & CO., hvor også tidligere finansminister Bjarne Corydon er ansat. Mads Faurholdt blev senere chef for 3.500 medarbejdere i den asiatiske koncern Gruopon.

Nu har Mads Faurholdt kastet sig over en helt ny beskæftigelse: Forfatterskabet. I starten af maj udkommer hans selvhjælpsbog til iværksætterspirer ’Iværksætter - Hvad vi lærte af at starte 30 virksomheder’, som han har skrevet sammen med rigmanden og iværksætteren Lars Tvede.

Her kommer de med gode råd til unge mennesker, hvis store drøm er at opfinde den gode idé, der kan blive millioner værd.

Selv om Mads Faurholdt har tjent mange millioner på at drive virksomhed, så er penge ikke alt, fortæller han.

»Penge har aldrig interesseret mig for at bruge dem. Jeg er normalt vildt dårlig til at indkræve penge, når folk skylder mig. Jeg synes, det er sjovest at skabe værdi og gøre en forskel, og jeg har så fundet et område, hvor jeg tror, at jeg kan gøre det,« siger han til eb.dk.

I et portræt i Berlingske Business bliver han beskrevet som en arbejdshest, hvor arbejdet er hans hobby.

'Arbejdet sluger ham helt. Det er en hobby. Han står op klokken seks og går i seng et par timer efter midnat, fordi han hver dag er fyldt af samtaler på tværs af tidszoner. Han rejser så lidt som overhovedet muligt. Det giver for meget spildtid, vurderer han. Hidtil har han brugt meget tid i Schweiz og Hongkong. Fremadrettet vil de fleste timer blive lagt i London,' står der i portrættet.

Den 32-årige iværksætter er overbevist om, at tiden som børnevært har været med til at styrke hans kommunikative evner, når han som iværksætter skal formidle budskaber til potentielle kunder og samarbejdspartnere. Mads Faurholdts far var journalist på DR, og denne forbindelse var medvirkende til, at  han fik jobbet som tv-vært.

»Jeg var meget heldig, fordi jeg fik lov til at lave det. Det har blandt andet betydet, at jeg kan have en samtale med dig og egentlig have det meget behageligt med det. Jeg kan have en samtale på en scene, turde står der og tale foran folk. Jeg kan sælge budskaber til medarbejdere bedre og og ideer og tanker til investorer,« siger han til eb.dk.