Et lynnedslag er formentlig årsagen til, at en del af præstegården ved Farum Kirke ligenu står i lys lue. To ud af præstegårdens tre længer står næppe til at redde. Adskillige slukningkøretøjer er sendt til stedet og tankvogne med vand kører i pendulfart til og fra den brændende bygning.

- Det var præsten selv der alarmede brandvæsnet efter han havde set to lyn slå ned i en af den gamle stråtækte præstegårds tre længer. Kort efter stod flammerne ud af bygningen, men inden nåede naboer at hjælpe til med at redde værdier fra flammerne, fortæller vagtchef ved Nordsjællands Politi, Per Thuesen til Bt.dk.

Blandt andet skulle gamle værdifulde kirkebøger være reddet ud af bygningen efter præstens lynsnare reaktion.

- Det er en ret voldsom brand, ingen personer er kommet tilskade, men det ser ud til at de to længer i præstegården, der ikke er beboet, ikke står til at redde, siger Per Thuesen til Bt.dk.

Politet har foreløbig været ude til fem brande i området som følge af mange lynnedslag, der har hærget regionen.

De to længer, der er blevet ofre for for flammerne fungerede blandt andet som samlingssted for menighedsrådet ved Farum Kirke.

Ifølge Nordsjællands politi skulle branden nu være under kontrol, og der er ingen risiko for, at den beboede del af præstegården også bliver offer for flammerne. Der går formentlig et par timer før branden er slukket, oplyser politiet.