Øverst ses billeder fra moskeen på Dortheavej i København, hvor fredagsbønnen foregår.

Når Det Islamiske Trossamfund fredag eftermiddag holder fredagsbøn efterfulgt af begravelsesbøn for den terrormistænkte Omar Abdel Hamid El-Hussein, vil moskeen blive fyldt af mennesker. Resten af de besøgende må stå på fortorvet på hjørnet af Dortheavej og Tomsagårdsvej i Københavns Nordvestkvarter, fortæller pressesekretær Mohamed Nehme til bt.dk.

»Om fredagen er der altid propfyldt, og i dag vil der være ekstra med nysgerrige, samt venner og familie til den afdøde,« siger han til bt.dk.

På grund af de meget omtalte attentater i København i weekenden, som Omar Abdel Hamid El-Hussein mistænkes for at stå bag, vil der dukke flere op end de 1.500, som normalt deltager i fredagsbønnen, fortæller Mohamed Nehme.

»Der vil også komme nysgerrige, som ønsker at overvære det, fordi de ved, at der vil være begravelsesbøn for den dræbte,« siger han.

Han oplyser, at fredagsbønnen starter klokken 12.45 og varer en times tid. Herefter vil selve begravelsesbønnen finde sted i moskeen. Den varer cirka ti minutter. Herefter vil Omar Abdel Hamid El-Husseins lig blive kørt til den muslimske gravplads i Brøndby.