Der bliver ingen redning i sidste minut for den syv-årige schæferhund Thor. Hos Rigspolitiet, der har stadfæstet påbuddet om at aflive hunden, er man ikke tvivl: Thor skal aflives i morgen.

Aflivningen er konsekvensen af en hændelse i september måned, hvor schæferhunden Thor i forskrækkelse bed en lille hund, der pludseligt hoppede frem fra under en container. Thors ejer, Jette, fik efterfølgende en bøde, som hun betalte, og troede at det var afslutningen på sagen.

Men godt halvanden måned senere - den 12. november - kom Nordsjællands Politi og hentede Thor efter en administrativ afgørelse om, at Thor har skambidt en anden hund og derfor skal aflives. Jette har i samarbejde med organisationen Fair Dog forsøgt at appellere påbuddet, men Rigspolitiet har fastholdt afgørelsen.

- Lovgivningen er fuldstændig klar på det her område. Er der foretaget en skambidning, så skal hunden aflives. Det er simpelthen Politidirektørens pligt at sørge for, at hunde ikke går rundt og gør andre hunde og mennesker fortræd, og den nuværende lovgivning er jo lavet for, at det kan forhindres, siger Thomas Christensen, talsmand for Rigspolitiet, til bt.dk.

Han fortæller videre, at Rigspolitiet har gennemgået Thors sag, og at man er fuldstændigt enige med Nordsjællands Politi om, at Thor skal aflives.

- Normalt vil man sige, at der er andre muligheder end aflivning, hvis der er tale om selvforsvar. Men i den konkrete sag har vurderingen været, at det, at hunden bliver forskrækket, det kan vi ikke sidestille med, at den er blevet angrebet og forsvarer sig selv. Vi har, ud fra de oplysninger vi har fra lægerapporten, vurderet på, om der er tale om skambid. Og det er der, siger Thomas Christensen.

Påbuddet om aflivning er dog ikke udelukkende afsagt ud fra oplysningen om, at den lille hund er blevet syet.

- Der var tale om alvorlige skader. Ud fra de oplysninger, vi har fået, var hunden slemt tilredt. Den havde flere sår på kroppen, blev lagt i narkose, måtte syes og skulle tilbage til flere besøg hos dyrlægen efterfølgende. Det er at sidestille med meget grov vold. Og da vurderingen ikke er, at skaderne er påført i selvforsvar, så skal hunden aflives i henhold til lovgivningen, siger Thomas Christensen.

Sagen om Thor har medført stor bestyrtelse blandt BTs læsere og hundredvis af Facebook-brugere forsøger nu at få Thor reddet. Men det bliver der ikke noget af. Thor bliver aflivet i morgen.

- Sagen er afgjort, og vurderingen er, at Nordsjællands Politis oprindelige afgørelse er helt korrekt. Vi har ikke nogen holdning til selve lovgivningen. Vi administrerer en lov, som er til for at beskytte andre hunde og mennesker, og det har man vurderet, at man gør med den her afgørelse, siger Thomas Christensen til bt.dk.