Dyrevelfærd var på programmet pinsemandag i Radio24syvs morgenprogram Morgen. Derfor valgte de to radioværter Kristoffer Eriksen og Asger Juhl at dræbe en kanin ved navn Allan i radiostudiet for at udstille danskernes hykleriske syn på dyrevelfærd. Og for at blive mæt i aften.

»Det er som om, at nogen folk ikke har erkendt, at dyr skal dræbes, før man kan spise dem. Men de kan ikke klare at blive konfronteret med drabet. De tror bare kødet bliver tryllet frem i køledisken, og det giver ikke mening,« siger den ene af værterne, Asger Juhl, til BT.

Derfor passer det heller ikke, når kommunikationschef hos Dyrenes beskyttelse, Tina Engberg, tidligere i dag sagde til BT, at det grænsede til det underholdende, når de dræbte en kanin i live radio.

»Det har hun misforstået. Det er ikke underholdning, for vi slår ikke ihjel for sjov. Vi slog den ihjel for at skabe refleksion og debat omkring dyrevelfærd,« siger Asger Juhl og afslører den vigtigste grund for at slå kaninen ihjel:

»Vi skal spise den i aften. Vi spiser kød hver aften hos mig, så et dyr skal dø, for at jeg kan blive mæt,« forklarer han og afslører, at menuen står på kaninragout.

Her ses resterne af kaninen Allan, på Asger Juhls køkkenbord, der måtte lade livet mandag morgen hos Radio24syv.
Her ses resterne af kaninen Allan, på Asger Juhls køkkenbord, der måtte lade livet mandag morgen hos Radio24syv. Foto: Privatfoto
Vis mere

Ønsket om debat er i den grad blevet opfyldt siden kaninen Allan måtte lade livet mandag morgen. Men måske ikke lige om det, som de to radioværter ønskede. For på de sociale medier får de hug for måden, kanin blev dræbt på.

Asger Juhl, der dræbte kaninen, afviser dog kritikken, da alt foregik efter bogen.

»Vi ringede til en dyrepasser, der hedder Jesper, fra zoologisk have i Aalborg. Han slår mange kaniner ihjel hver uge, fordi de skal bruges som foder, og han fortalte os, hvordan vi skulle gøre.«

Derfor fik kaninen to slag med en cykelpumpe af jern, hvorefter Asger Juhl vred halsen rundt ligesom en karklud, for at få hovedet væk fra rygsøjlen. Dyrepasseren forklarede bagefter, at det lød som om, alt var forløbet perfekt.

Kaos

Inden da var der dog foregået et regulært kaos i studiet. Linse Kessler havde været gæst i studiet for at snakke om dyrevelfærd. På et tidspunkt kom hun så tilbage i studiet for at redde kaninen fra den visse død, hvilket fik Asger Juhl til at flygte rundt om bordet med Allan i hænderne.

Hør øjeblikket, hvor allan blive dræbt:

Efter lidt overtalelse gik Linse Kessler så med til, at Allan kunne blive dræbt, da hun indså, det skabte en panisk situation i studiet for kaninen.

I sekunderne efter drabet var der lidt uro i studiet, forklarer Asger Juhl.

»Vi vidste ikke, hvordan vi skulle reagere, og vi kunne høre Linse Kessler råbe ude på gangen, og vores teknikere var gået, fordi de ikke ville se det,« forklarer han.

»Jeg var lidt overrasket over, at jeg blev helt spændt i kroppen og min vejrtrækning flød heller ikke så let. Men altså jeg tøvede ikke,« forsikrer radioværten.

Efterfølgende har han pelset og flået den sammen med sine to børn, så den er klar til at blive spist mandag aften, når hans medvært Kristoffer Eriksen kommer over til kaninragout.