Danskerne er så vilde med Lalandias feriecentre i Rødby og Billund, at ejerne bag overvejer at åbne yderligere to vandlande i Danmark og Sverige.

Sidste år omsatte de populære feriecentre for næsten 500 millioner kroner, og det har altså givet Parken Sport & Entertainment, der ejer feriecentrene, blod på tanden.

»Vi arbejder på at lave et tredje center i Danmark og håber at kunne melde noget ud omkring det i 2017. Samtidig er vi ved at lave en række undersøgelser i Motala i Sverige, og udviklingen omkring et nyt center derovre kan komme til at gå hurtigere end arbejdet med et nyt center i Danmark,« siger Bo Rygaard, bestyrelsesformand, til Finans.dk.

Lalandia-bagmændene har endnu ikke lagt sig fast på, hvor det tredje Lalandia-center skal ligge i Danmark, og Bo Rygaard oplyser, at de vil melde noget ud gennem fondsbørsen, når der er ’afgørende nyt’.

Investering til én milliard
Bo Rygaard har store forhåbninger til den forestående ekspandering. En fordobling i antallet af feriecentre vil nemlig også betyde en fordobling af indtjeningen, vurderer han. Således forventer Parken Sport & Entertainment, at de kan tjene i omegnen af én milliard kroner årligt med to nye feriecentre.

Det er ikke mere end tre måneder siden, at udenlandske investorer løftede sløret for, at de agter at åbne et vandland i international sværvægtsklasse i Høje Taastrup. Investorerne vil i flere etaper opføre vandlandet 'Nordic Water Universe', der kan blive et verdens største.

Vandlandet ventes at tage imod de første gæster i 2020, og i 2028 vil en komplet forlystelses- og boligby på 359.000 m2 står klar. Den nye forlystelse vil blive fire gange større end Tivoli i København, lød det i februar. Vandlandet vil blandt andet byde på aquapark, ferieboliger, forlystelser og butikker.

Men på trods af de store planer om et nyt mega-vandland, er det tredje Lalandia-feriecenter i Danmark altså stadig i støbeskeen. Lalandia frygter ikke konkurrencen fra de udenlandske investorer. Men om det nye Lalandia-feriecenter kommer til at ligge i nærheden af 'Nordic Water Universe' er endnu for tidligt at sige. I februar lød det sådan fra Jan Harrit, administrerende direktør i Lalandia, da han fik netop det spørgsmål:

Kunne man forestille sig at det skulle være i nærheden af badelandet i Høje Taastrup?

»Det kan vi ikke sige,« fortalte Jan Harrit.