Ole Thestrup advarer unge danskere mod rygningens alvorlige konsekvenser i en viral Knæk Cancer-video, der i øjeblikket er blevet delt over 13.000 gange fra Knæk Cancers Facebook-side, siden den blev lagt op fredag den 20. oktober.

Den folkekære skuespiller, Ole Thestrup, har siden foråret været gennem et ualmindeligt hårdt behandlingsforløb, hvor lægerne først opdagede, at han led af fremskreden lungekræft. Det gjorde, at Thestrup måtte droppe alle planer for skuespillet og gå i kemoterapi.

Se de chokerende billeder: Så grim bliver du af rygning

Kampen mod kræften har siden bølget frem og tilbage, og selvom det går fremad, kom det tidligere i oktober frem, at skuespilleren, der blandt andet er kendt for sin medvirken i 'Blinkende Lygter', 'Borgen', 'Mænd og høns' og 'Dræberne fra Nibe', skal igennem en forebyggende strålebehandling i hjernen.

Alligevel har han overskud til at fortælle om kræften og - på sin meget direkte facon - opfordre danske unge til ikke at begå de samme fejl som han gjorde, da han røg tre pakker cigaretter om dagen - i 25 år.

»Kære unge mennesker derude, der ikke er blevet syge endnu, hør efter, hvad jeg siger! Hold op, hvis I er begyndt. Men lad være med at begynde. Det er det nemmeste,« siger han blandt andet i den virale video.

Ole Thestrup har tidligere også kæmpet med et alkoholmisbrug, han kæmpede sig ud af. I 1997 drak han sin sidste øl - den 17. oktober. Den dato husker han præcist, og i videoen får sprutten også en afsluttende bredside.

Se hele videoen øverst i artiklen. Videoen er bragt i samarbejde med TV 2 og Knæk Cancer-kampagnen, der løber af stablen i uge 43.