Omkring 100 mennesker strejker i lufthavnen. De vender tilbage til arbejdet kl. 13, ifølge meldinger til bt.dks reporter.

Københavns Lufthavn er ramt af arbejdsnedlæggelse. Det får konsekvenser i form af forsinkelser og aflysninger. Københavns Lufthavn i Kastrup (CPH) er torsdag formiddag ramt af arbejdsnedlæggelse blandt forskellige faggrupper. De er utilfredse med regeringens planer om at afskaffe efterlønnen.

Jørgen Linde, 53, har været ansat som chauffør hos cateringfirmaet Gate Gourmet siden 1998 og laver mange tunge løft i løbet af en arbejdsdag. Han føler, at det er nødvendigt, at de sætter ansigt på dem, der kommer til at lide under regeringens efterlønsudspil.

- Vi risikerer at blive slidt til døde på det her arbejde, og vi synes ikke, at det er nødvendigt, at man skal dø på arbejdet, siger han.

Kollegaen 49-årig Peter Hønnings, der har været ansat i Gate Gourmet i 25 år, giver ham ret. Han er allerede blevet opereret en gang i skulderen på grund af overbelastning af tunge løft. 

Omkring klokken 10.45 blev meddelelsen om strejken videregivet gennem lufthavnens højttalere. Arbejdsnedlæggelsen vil få konsekvenser i form af forsinkelser og aflysninger. - CPH vil i samarbejde med flyselskaberne forsøge at opretholde lufthavnens drift, men arbejdsnedlæggelsen kan berøre en række funktioner, der forhindrer opretholdelse af normal drift i lufthavnen. - Passagererne må derfor regne med, at der opstår forsinkelser og aflysninger i dagens løb, står der i en pressemeddelelse. Pressechef i Københavns Lufthavn Søren Hedegaard Nielsen oplyser til Ritzau, at omkring 100 fly til og fra lufthavnen vil blive påvirket frem til klokken 13. - Mit bedste bud er, at vi de næste timer kommer til at køre i slow motion, siger han. - Det er ærgerligt, at passagererne på den måde bliver taget som gidsler, fortsætter Søren Hedegaard Nielsen. Det er endnu usikkert, om arbejdsnedlæggelsen vil blive opretholdt efter klokken 13. Søren Hedegaard Nielsen fortæller, at strejken specifikt rammer fueling (påførsel af flybrændstof) og i det hele taget klargøringen af flyene samt catering og rengøring. Københavns Lufthavns hjemmeside vil løbende blive opdateret med aktuel driftsinformation. /ritzau/