Mens politet i forrige weekend var i højeste alarmberedskab og jagtede en terrorist i København, sad kulturminister Marianne Jelved på natklubben Sunday sammen med blandt andre Jarl Friis-Mikkelsen og TV 2-værten Christopher Læssø.

Magasinet Doxa bringer et billede, der viser de tre i selskab med hinanden. Kulturministeriet bekræfter over for bt.dk, at billedet er ægte, og at Jelved befandt sig på natklubben. Billedet blev lagt på Facebook klokken 23.09 lørdag aften.

På det tidspunkt havde politiet i mere syv timer jagtet den terrorist, der havde dræbt filmmanden Finn Nørgaard foran Krudttønden og såret tre politibetjente ved samme lejlighed. Klokken 00.45 angreb Omar El-Hussein synagogen i Krystalgade og dræbte vagten Dan Uzan.

Det var Lars Vilks Komiteen, der stod bag debatarrangementet på Krudttønden.

Komitéens formand Helle Merete Brix, som selv var til stede på Krudttønden under terrorangrebet, er overrasket over, at landets kulturminister var på natklub kort efter angrebet.

»Det virker besynderligt, at hun som landets kulturminister har valgt at være der den aften, kort efter det første angreb er sket. Det virker ejendommeligt«, siger Helle Merete Brix til bt.dk og indrømmer, at hun 'lige glippede med øjnene', da hun så billedet.

Situationens alvor betød, at regeringens sikkerhedsudvalg blev kaldt sammen. Det skete i Statsministeriets sikrede ’war room’ klokken 18.

Marianne Jelved overværede lørdag aften optagelser til TV 2-programmet ’Danmark har talent’. Optagelserne sluttede klokken 22.15. Derefter drog de mod Sunday, hvor hun var i cirka tre kvarter. Hun var hjemme mellem 00.00 og 00.15, oplyser Kulturministeriet.

Hun forklarer, at det er en del af hendes arbejde.

»Jeg havde lovet at deltage i ’Danmark har talent’ den pågældende aften. Det er en del af mit arbejde, og derfor deltog jeg,« siger Marianne Jelved i en skriftlig kommentar.

Jelved var klar over, at Danmark var ramt af et angreb. En halv time før, at billedet blev taget, havde kulturministeren opdateret sin facebook-profil.

»Det er helt igennem afskyeligt, at noget så almindeligt som et debatarrangement sandsynligvis er blevet ramt af terror. En uskyldig er dræbt og mine tanker går til de pårørende.«, skrev hun.