Jo, den er god nok. Det stykke dyrekæbe, som blev fundet i en pose FirstPrices peanuts i sidste uge, stammer fra et argentinsk seksbåndet børstebæltedyr.

Onsdag i sidste uge fandt Kenneth Rom Baltzer et stykke knogle fra en dyrekæbe i en pose med peanuts. Knap en uge senere har Statens Naturhistoriske Museum fundet frem til, hvilket dyr knogleresterne stammer fra.

Første melding gik på, at dyrekæben stammer fra et dyr på størrelse med en lille hund.

Men nu har Fødevarestyrelsen fået svar fra Statens Naturhistoriske Museum, som har kigget nærmere på det bizarre fund. Og man ikke i tvivl:

Kæben stammer fra et seksbåndet børstebæltedyr.

- Det er et bæltedyr, som lever i det nordlige Argentina. De bliver 40 centimeter lange, og så er de ret brede, siger Morten Lisby, Udbrudskoordinator i Fødevarestyrelsen.

Sendingen med de salte snacks stammer fra Argentina. Herfra bliver de sendt til Danmark, hvor de behandles på en fabrik, inden de ender på hylderne i supermarkeder, kiosker og tankstationer.

- Så nu passer pengene, og det er ikke en dansk rotte, som har levet på fabrikken, siger Morten Lisby.

Hvordan bæltedyret - eller resterne af det - er endt i forsendelsen til Danmark vides ikke. 

- Et seksbåndet børstebæltedyr spiser planter og til nød insekter. Så den har formentlig gået ude på denne her jordnøddefarm og spist de her nødder, som er en del af del af dens føde, fortæller Morten Lisby.  

Omkring ti tons peanuts, som er sendt til Danmark fra Argentina, er trukket tilbage fra de danske dagligvarebutikker og kasseret.  

Det er knap en uge siden, at Kenneth Rom Baltzer gjorde det bizarre fund i sin pose med peanuts. Her var han ikke i tvivl om, at knogleresterne havde været med hele vejen gennem produktionsmøllen.
 
- Den er helt sprød, lige som en peanuts. Den har både fået salt og olie, sagde han og insinuerede dermed, at kæben havde været med hele vejen gennem produktionsmaskineriet på fabrikken bag Supergros, der leverer FirstPrices peanuts, før posen endte på hylden i det lokale supermarked.

Og han fik altså ret. 

Fordi kæben stammer fra et andet land, er Fødevarestyrelsen nu i gang med en proces, så myndighederne i andre lande bliver advaret om den salte snack med oprindelse fra denne jordnøddefarm i Argentina.

Da nødderne gennem produktionen har været behandlet ved 180 graders varme, er der ikke risiko for sundhedsskadelige bakterier, men det kan være sundhedsskadeligt, hvis man får en af de små skarpe knogler galt i halsen.

Er du i tvivl om, hvordan et seksbåndet bæltedyr ser ud, kan du se det her.