Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Gennemblødt af sved, øl og jubelglæde passerede flere tusinde campinggæster endelig den stiblede linje mellem fest og ROCKfest

Der blev talt ned. Der blev danset. Sveden piblede gennem porerne og ud gennem tøjet. Endelig lød vagternes nedtællen og 1-2-3 Roskilde Festival er nu offciel åben.

Portene blev i dag klokken 17 nærmest væltet ned og foran de tusinde ivrige gæster ligger fire dages rockhimmel.

Bt.dk var med og stod i støvskyerne. Det lignede en lavine. Klistret ind i dages forventing og tømmermænd løb de glade mennesker indover pladsen og blev mødt af jubelrock fra medarbejdere, der de sidste par dage har arbejdet på, at gøre det aller helligste tilgængeligt.

Nogle af den ventende havde stået der i timer under en bagende sol. Blandet dem stod Jesper Christiansen, som sidste år også var på pletten og løb de par hundrede meter op mod varetegnet Orange Scene, for at være den tredje som kyssede scenen. En tradition som kun de allerfærreste af de tusinder af gæster når til tops i.

- Jeg satser selvfølgelig på at være nummer et i år, sagde Jesper til bt.dk få minutter inden porten faldt.

Bt.dk forsøgte forgæves at finde Jesper i skyerne af glade støvede mennesker efterfølgende. Men vi håber, at han nåede sit mål.