Vagtchef ved Nordjyllands Politi Karsten Højrup Kristensen underskylder nu for sine udtalelser om voldtægtssagerne ved karnevallet i Aalborg.

Sambarytmerne ved Aalborg Karneval fandt sin afslutning i lørdags efter en uges fest i gaderne. Men lørdagen var ikke kun fest og ballade. Nordjyllands Politi modtog også fem anmeldelser om voldtægt eller forsøg på samme. Et tal som vagtchef Karsten Højrup Kristensen søndag blev bedt om at kommentere, da TV2 Nord fangede ham.

Og de kommentarer er efterfølgende ikke faldet i god jord rundt omkring i landet:

»Fem anmeldelser det er selvfølgelig fem for meget, det er der ingen tvivl om. Det er jo det, der kan ske, når der er så mange mennesker samlet og spiritussen går ind, så kan forstanden nogle gange godt forlade gerningsmanden lidt på en måde,« sagde vagtchefen til TV2 Nord.

Det fik blandt andet Nina Groes, der er direktør for KVINFO, som blandt andet kæmper for ligestilling, til tasterne.

'Fem voldtægter ved samme karneval. 5! Politiets reaktion: 'Det er jo det, der kan ske.' Tænk, det synes jeg ikke det kan,' skrev hun på Twitter.

Mandag undskylder vagtchef Karsten Højrup Kristensen så for sine udtalelser, som han mener blev misforstået.

»Fem voldtægter er alt for mange. Selv en er for mange. De udtalelser, jeg kom med, var givet til et videointerview. De er så blevet omskrevet til en artikel, hvor de har fået en forkert lyd,« siger han til BT og fortsætter:

»Der er selvfølgelig ingen undskyldning, og det beklager jeg.«

Vagtchefen forklarer, at voldtægtssager bestemt ikke skal nedgøres.

»Voldtægtssager er en skrækkelig ting, og det har vores største bevågenhed. Vi efterforsker på fuld tryk for at få opklaret de her fem sager,« siger Karsten Højrup Kristensen, der har været ved Nordjyllands Politi i 26 år.

Vagtchefen håber nu, at han med beklagelsen kan få fjernet sig selv fra midtpunktet, så fokus kan dreje sig om det vigtige i de her sager.

»Det er rigtig ærgerligt med den fokus, der er kommet på mig. Derfor forsøger jeg nu at bløde situationen lidt op, så vi i stedet for fokus på at fange gerningsmændene,« lyder det.

Karsten Højrup Kristensen har også været ude på sin personlige Twitter-konto og beklage udtalelserne.

'Vedrørende udtalelser om karnaval/voldtægter. Beklager Ordvalget - ingen intention om at nedgøre voldtægter - tværtimod', skriver han.