Inger Lis Brenting har i 23 døgn levet i uvished, fordi hun ikke får svar på en afgørende scanning.

Et af ansigterne på det it-kaos, som har ramt Herlev og Gentofte Hospital er Inger Lis Brenting. I 23 dage har den 68-årige tidligere kræftpatient forgæves ventet på at få svar på, om hendes sygdom er vendt retur.

Har du eller en af dine pårørende mærket konsekvenserne af det nye it-system på Herlev og Gentofte Hospital? Så skriv til journalisterne Uffe Jørgensen Odde (ufjo@bt. dk) eller Karina Svensgaard (ksv@bt.dk)

Inger Lis Brenting fik 6. juni foretaget en CT-scanning på Herlev Hospital, fordi der er mistanke om, at hun igen er blevet ramt af den potentielt dødelige sygdom.

Nu frygter hun, at kræften, hvis den er vendt tilbage, når at udvikle sig, så det er for sent at behandle.

»Jeg er gal, jeg er ked af det, og tankerne kører rundt i mit hoved. Jeg vil jo gerne blive her hos min mand,« siger Inger Lis Brenting:

»Jeg fik at vide, at jeg efter tre dage ville få besked, om der var kommet en tumor igen. Men nu lever vi i en ubehagelig uvished.«

Ulideligt ingenmandsland

BT har tidligere fortalt, at patienter er blevet kastet ud i uvished, at bestillinger på prøver og scanninger er strandet, og at en række overlæger har slået alarm, efter det nye it-system, Sundhedsplatformen, og det nye røntgensystem RIS/PACS i foråret er blevet taget i brug på Herlev Hospital. Begge systemer er blevet mødt af voldsom kritik, da de, ifølge flere overlæger, indeholder så mange fejl og mangler, at det rammer patientsikkerheden.

Inger Lis Brenting, der selv mener, at hun er et af de nye it-systemers ofre, ryster på hovedet og stemmen er på nippet til at knække.

Hendes mand, den 70-årige Jørgen Brenting, siger:

»Vi frygter det værste, men vi er røget ud i et ingenmandsland, hvor vi ikke får noget at vide. Ventetiden er ulidelig.«

I køkkenet i ægteparrets hjem i Gilleleje i Nordsjælland fortæller de, at da Inger Lis Brenting, der i 2009 til 2011 blev behandlet for kræft i blæren, og som flere gange efterfølgende har fået fjernet en tumor i urinlederen, pludselig i begyndelsen af maj måned begyndte at bløde ved toiletbesøg, blev hun af egen læge henvist til Herlev Hospital, fordi der var mistanke om, at hun igen var blevet alvorligt syg.

På hospitalet blev der 17. maj foretaget en ultralydsscanning og en kikkertundersøgelse. Og 6. juni blev der foretaget en CT-scanning af urinvejene. Siden da er intet sket.

Mor far og bror døde af kræft

»Jeg har ondt, men når jeg ringer, får jeg at vide, at der kommer et svar, og at jeg ikke skal ringe mere,« siger Inger Lis Brenting. Hun fortæller, at hendes mor, far og bror alle er døde af kræft:

»Jeg har fået at vide, at det ligger latent i mig, at jeg skal være meget årvågen – og det har jeg også været. Jeg er den sidste overlevende, men jeg vil gerne være her lidt endnu.«

Ægteparret frygter nu, at ventetiden ender med at koste Inger Lis Brenting livet. Og Jørgen Brenting har overvejet alternativer:

»Men det kan jo ikke være rigtigt, at man skal overveje at tage lån i huset for at få behandling i udlandet,« siger han, inden han spørger:

»Skal min kone, som bliver svagere og svagere, virkelig dø, mens vi venter forgæves på svar fra Herlev Hospital?«

Efter at BT havde besøgt ægteparret, fik Jørgen Brenting af en patientvejleder på Herlev Hospital at vide, at ‘lægen kæmpede med at få svaret (på scanningen, red.) ud af huset’, men at der er ‘problemer med at få breve fra den ene afdeling til den anden’. Herlev Hospital kunne i aftes ikke svare på BTs spørgsmål om, hvorfor det tager så lang tid at få svar på resultatet af en scanning.