Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

På blot tre uger har den nye akutordning 1813 i Region Hovedstaden været ramt af flere fejl, end den gamle lægevagt havde i hele 2013

Hele sidste år blev der rapporteret 84 af de såkaldte ’utilsigtede hændelser’, eller fejl, i den gamle lægevagt. Det antal er næsten fordoblet i løbet af de tre første uger af 2014, hvor Region Hovedstaden har modtaget 143 rapporter om fejl i forbindelse med den nye akutordning 1813, viser et notat, som BT har fået indsigt i. Annemarie Hellebek, enhedschef for kvalitet og patientsikkerhed i Region Hovedstaden, mener ikke, at det er for mange.

Annemarie Hellebek mener heller ikke, at det enorme antal af utilsigtede hændelser siger noget om kvaliteten af akuttelefonen, men at Region Hovedstaden er gode til at rapportere de fejl, der er.

- De 143 rapporterede utilsigtede hændelser siger ikke, at vi har et dårligt akutsystem, men at vi har et godt feedbacksystem.Det siger selvfølgelig også, at der sker fejl i akutsystemet, men det gør der også i samfundet. Man kan ikke udelukke, at der sker fejl. Det ville jeg ønske, at man kunne, siger hun.

Læs mere i søndagens BT:
- 1813-læger overså blodprop: Thomas kunne have været død
- Ringede ind to gange - blev bedt om at blive hjemme
- 'Det er ikke godt nok - lægerne har lavet et fejlskøn'

Andre læser også