Jasper Stuyven vandt Omloop Het Niuewsblad, hvor danske Søren Kragh Andersen blev nummer tre.

Danske cykelryttere brillerer i disse dage på banen ved VM i Berlin, men også på landevejen er danskerne godt kørende for tiden.

Søren Kragh Andersen leverede en stærk præstation, da han lørdag blev nummer tre i Omloop Het Nieuwsblad, der traditionelt kickstarter klassikersæsonen.

Den fynske Sunweb-rytter måtte dog se sig slået af vinderen Jasper Stuyven og Yves Lampaert, der tog andenpladsen.

De tre kørte de sidste 15 kilometer som en trio, men i den absolutte slutfase slap Kragh Andersens kræfter op, og han måtte se de to belgiere køre om sejren.

Den første halvdel af det 200 kilometer lange løb blev gennemført i trøstesløs regnvejr, men solen brød frem, da feltet nærmede sig Ninove, hvor målstregen var placeret.

Søren Kragh Andersen kørte sit første løb i 2020, men han har tydeligvis brugt vinterpausen fornuftigt.

Han sad med fremme hele dagen og kørte sig op til en stærk udbrydergruppe, hvor Lampart og Stuyven befandt sig sammen med blandt andre Matteo Trentin.

Gruppen kørte ind på de sidste 30 kilometer med et forspring på halvandet minut til de nærmeste forfølgere.

De syv ryttere nåede også samlet hen til den berygtede brostensstigning Muur van Geraardsbergen, men så var det også slut med samarbejdet.

Lampart og Stuyven slog hul, og Søren Kragh Andersen fulgte efter, og dermed var løbets afgørende udbrud skabt.