Under første etape af årets Tour de France blev afslutningen til et mareridt for den engelske supersprinter Mark Cavendish, der styrtede få hundrede meter fra målstregen med frygt for et brækket kraveben.

Men Mark Cavendish slipper med skrækken. Lige efter etapen blev Cavendish kørt på hospitalet til en undersøgelse, som viser, at der ikke er nogle brækkede knogler i Cavendish' krop. Til gengæld er britens skulder røget af led.

Det bliver bekræftet af den anerkendte cykeljournalist Daniel Friebe, der selv har været i kontakt med Mark Cavendish.

  

  

- Cavendish skal MRI-scannes. Intet er brækket, men han er i store smerter. Han siger, at styrtet var hans egen fejl, og at han vil ringe til Gerrans for at undskylde.

- Der tages i morgen en beslutning om, hvorvidt han kan stille til start.

Styrtet skete, da Mark Cavendish var i positionskamp med australske Simon Gerrans, som udløste, at de begge to måtte en tur i asfalten. Her tog Cavendish sig straks til skulderen og lagde sig på ryggen.

Mark Cavendish 1


Dog trillede han kort efter i mål i dybe smerter, men med stor opbakning fra de mange fremmødte englændere.

Cavendish' uheld er ekstra ærgerligt, fordi etapeløbets tre første etaper afvikles på hans hjemmebane i England, mens dagens etape endda sluttede midt i hans mor hjemby.

I stedet blev etapen vundet af Cavendish' rival Marcel Kittel, der for andet år i træk kommer til at køre i gult i Tour de France.