Sara Slott Petersen gik ind til finalen på 400 meter hæk som medajlefavorit. Men medaljedrømmene led et knæk, da hun efter en noget langsom start måtte nøjes med en fjerdeplads.

Ifølge Lars Hansen, cheftræner i Elite Kraftcenter Vest, ville det være blevet en dansk metal, hvis ikke Sara Slott Petersen havde mistet koncentrationen i et kort øjeblik.

»Fra den første til den ottende hæk bruger Sara 15 skridt. Fra den ottende hæk til den niende hæk går hun altid over til 16 skridt, fordi hun bliver lidt træt. I dag er hun så enten mere træt, eller også mister hun måske opmærksomheden i et splitsekund – det gør, at skridtlængden bliver kortere. Da hun skal til at sætte af, ser hun, at hun ikke kan nå den niende hæk med 16 skridt, så hun korter skridtene ned og bruger i stedet 17 skridt. Det gør, at hun kommer meget tæt på hækken og hopper lige op i luften i stedet for at lave et længdespring. Dermed mister hun al farten og kan ikke lave en slutspurt. Den fejl er forskellen på at blive nummer to eller tre - og så at blive nummer fire,« siger han.

.

Sara Slott Petersen ærgrede sig også over sin fejl.

»Jeg føler, jeg burde have slået Cassandra Tate (der vandt bronze, red.), men det kan man ikke, når man laver sådan en fejl, og det er selvfølgelig bare vanvittigt ærgerligt,« siger Sara Slott Petersen til DR.dk

Sara Slott Petersen har haft en fantastisk sæson, hvor hun har løbet tider, der bare for få måneder siden virkede usandsynligt. Og netop derfor ærgrede hun sig også ekstra meget over den kiksede medalje.

 

»Det er en personlig skuffelse lige nu, fordi jeg følte, at en af de medaljer var mine. Jeg vidste godt, det ville blive svært, men jeg følte også, at der var en reel mulighed for at jeg kunne få en af dem,« siger hun til DR.

Zuzana Hejnova vandt guld, Shamier Little fra USA tog sig af sølvet, mens Cassandra Tate altså tog sig af den sidste plads på medaljeskamlen.