Hvad tror du, der sker, når vi dør? BT Plus har dykket ned i forskningen i nærdødsoplevelser og mødt Jacob Hansen og Rune Fagerheim, der begge har prøvet at dø.

Hver femte, der er blevet genoplivet efter et hjertestop, kommer tilbage med en oplevelse fra ‘den anden side’.

De kan fortælle om et kraftigt lys, der føltes som fred og intens kærlighed. En rejse gennem en tunnel. At de svævede udenfor deres egen krop. Gensyn med mennesker, de har elsket og mistet. Eller at de måske ligefrem overværede hele seancen, hvor lægerne kæmpede for at få livet tilbage i deres krop. Historierne om nærdødsoplevelser er både frustrerende og dybt fascinerende.

De kan hverken helt afvises eller helt dokumenteres, selvom forskere ivrigt forsøger at skabe mening i de mystiske oplevelser, som nogle mennesker har, selvom de er døde.

Vi har dykket ned i forskningen i nærdødsoplevelser og mødt Jacob Hansen og Rune Fagerheim, der begge har prøvet at dø. Opret abonnement på BT PLUS og læs om nærdødsoplevelser - både set med forskernes og "de døde overlevendes" øjne.

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her

Køb PLUS og få adgang til mere spændende indhold - 1. måned er gratis

Med et PLUS-abonnement får du adgang til tusindvis af guider, reportager, interviews, nyheder og store journalistiske fortællinger. Køb PLUS for 29 kr. pr. måned og få adgang til mere spændende digitalt indhold.

Læs mere om plus

Allerede PLUS-kunde?