Manchester City stillede op med Premier League-historiens dyreste mandskab nogensinde. Men West Ham vandt 2-1.

Penge er vigtige i fodbold, men de kan ikke købe alt.

Det må være læren af lørdagens kamp mellem Manchester City og West Ham United, for Manchester City stillede med den dyreste startopstilling nogensinde. De 22 fodboldben repræsenterede tilsammen næsten tre milliarder kroner i indkøbspris. Alligevel var det West Ham, der kunne tage de tre point med hjem til Londons East End.

West Hams Victor Moses viste fint spil allerede mandag, hvor holdet slog Newcastle United 2-0, og han fortsatte lørdag, hvor han efter seks minutters spil bragte sit hold foran mod Premier Leagues førerhold.

Nigerianeren modtog bolden fra West Hams franske stjerne, Dimitri Payer, hvorefter Victor Moses tog chancen med et fladt skud fra 20 meters afstand. Bolden endte i målet tæt ved den ene stolpe.

Kort efter burde Sergio Agüero have udlignet, da det lykkedes for argentineren at runde West Hams målmand, spanieren Adrian, hvorefter Agüero sparkede forbi mål. Et par forsvarere havde taget plads på stregen, men det var alligevel en mindre heldig afslutning.

I stedet blev det efter en halv time 2-0 til West Ham, da den tidligere FC Midtjylland-spiller, Winston Reid, forlængede et hjørnespark med hovedet, så bolden til sidst endte ved Diafra Sakho, som fra kort afstand sendte bolden forbi Joe Hart.

Kort før pausen lykkedes det for Kevin De Bruyne at reducere. Det var første gang, belgieren startede inde for Manchester City siden skiftet fra VfL Wolfsburg i sommer. Sergio Agüero stod for forarbejdet, og Kevin De Bruyne sendte bolden fladt i mål fra kanten af straffesparksfeltet.

I anden halvleg havde Manchester City flere muligheder for at udligne. Specielt var Yaya Touré meget skydelysten, men omvendt kunne Diafra Sakho også have øget til 3-1.

Det blev dog ved 2-1 til West Ham, som dermed har vundet på udebane over såvel Arsenal som Liverpool og Manchester City i denne sæson. Lørdagens sejr løfter holdet til andenpladsen i Premier League.

Manchester City havde maksimumpoint inden denne kamp, men selve ugen var temmelig uheldig for klubben, der tirsdag også tabte 1-2 hjemme mod Juventus i Champions League.

Førstepladsen holder Manchester City dog fast i, men Leicester City på tredjepladsen er nu ene om at være ubesejret.