Forkælede eller fattige - døm selv

Flere mener, at studerende er fattige, fordi deres rådighedsbeløb er så lavt.

De studerende må i gennemsnit klare sig med et rådighedsbeløb på 2.118 kroner om måneden, viser en ny undersøgelse, som TNS Gallup har gennemført for Nordea.

Det skriver Politiken.

Til trods for at mange har et studiejob, har tre ud af fire studerende et rådighedsbeløb på under 2.500 kroner, som skal gå til mad, tøj, studiebøger og fornøjelser.

- Studerendes livsvilkår er meget beskedne, og vi bør som samfund tage hatten af for, at de fleste klarer sig igennem. Det er ikke fair at kalde dem forkælede; hvis man ser logisk på det og fjerner følelserne fra debatten, er de studerende rent faktisk fattige, siger Ann Lehmann Erichsen, forbrugerøkonom i Nordea, til Politiken.

LÆS OGSÅ:

I januar blussede debatten om mindrebemidlede studerende op, da den i dag 23-årige studerende Sofie V. Jensen vakte forargelse ved i et indlæg at kalde sig selv fattig, fordi hun havde et rådighedsbeløb på 329 kr.

Indlægget blev med næsten 2.000 kommentarer det mest debatterede nogensinde på Politikens hjemmeside, og langt de fleste kritiserede hende for at være forkælet og krævende.

- Når Sofie siger, at studielivet er tungt, bør hun ikke blive overfaldet verbalt. Den eneste grund til, at studerende klarer sig igennem, er håbet om, at tilstanden bliver bedre, når de får diplomet. Men for mange går det ønskescenarium ikke i opfyldelse nu, hvor dimittendledigheden er på 25-30 procent, siger bankøkonomen til Politiken.

Sofie V. Jensen selv håber, de nye tal kan få meningsdannere og magthavere til at tage problemstillingen mere alvorligt:

- Det er rart at få anerkendt, at jeg ikke bare klynkede, som så mange har sagt. Forhåbentlig kan det føre til, at problemet vil blive taget seriøst, og at man måske endda vil arbejde med det, siger Sofie V. Jensen til Politiken.

BNB

HVAD MENER DU? ER STUDERENDE FATTIGE? DELTAG I DEBATTEN NEDENFOR