Den netop indgåede aftale mellem den danske stat og den tyske delstat Slesvig-Holstein om at indføre pant på øl- og sodavandsdåser for de danske grænsehandlende får ingen reel betydning.

Det er nemlig muligt helt at undgå at skulle betale pant. Det skriver finans.dk.
Hos Fleggaard-kæden, som er den dominerende spiller i den populære grænsehandel, siger administrerende direktør Mike Simonsen, at der er en enkel metode, der kan bruges, hvis man vil omgå de regler, der er på vej. I al fald, hvis man er kunde i Fleggaard-dynastiet.

Læs også:

Tricket er at forudbestille sine varer på internettet i Calle-butikken i Rostock. For den ligger geografisk i den tyske delstat Mecklenburg-Vorpommern, og her har delstatsregeringen sagt nej til at indgå en pantaftale med den danske regering.

»Miljøministerens panikmodel gør det muligt for alle danskere at forudbestille og betale deres dåser via internettet i vores Calle-butik i Rostock. Så skal vi nok sørge for, at både jyder og fynboer kan hente dem ved de jyske grænseovergange. Tillad mig at ryste bare lidt mere undrende på hovedet,« siger Mike Simonsen til finans.dk.

Læs også:

Ifølge direktøren vil pantaftalen ikke gavne miljøet synderligt. Han mener, at dét den først og fremmest gør, er at dele danskerne op i rang.

For er man grænsehandlende i Rostock, kommer man geografisk fra et sted øst for Storebælt. Og i Rostock er der ingen pantaftale. Men er man fynbo eller jyde, så bliver man ramt af pantafgiften. Hvis altså man ikke vælger at lave 'dåsetricket'.

Læs også:

Ifølge finans.dk roser de De Samvirkende Købmænd og Dansk Erhverv den nye dansk-tyske aftale om dåsepant, fordi de forventer, at den flytter en del af handlen i de tyske grænsebutikker tilbage til Danmark.