Pernille Rosendahl er for andet år i træk dommer under X-factor og showets bootcamp er allerede afviklet. Men det er ikke alle grupper, der begejstrer den lille sangerinde lige meget.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>I sidste uge blev bootcampen i den kommende omgang af X-factor, der ruller over skærmen 1. januar, optaget.

Men det er med meget blandet håb for de tre kategorier - unge solister, solister over 25 og grupper, at Pernille Rosendahl fortæller om sine indtryk, da hun ankommer på den røde løber til årets Gaffa-prisuddeling.

- Altså... Jeg vil sige, at de unge i år var noget af det bedste, vi har set, siger hun.

- De er meget specielle og det er en meget bred gruppe. De er sindssygt forskellige, og det er som, de har lyttet alle de år, hvor X-factor har kørt, siger Pernille.

Tidligere har der været tale om, at forældre uforvarende sendte deres børn ind på scenen til auditions uden fligen af talent. Men det har tilsyneladende ændret sig i år, og nu ved de unge i højere, hvad det handler om.

- Man skal hjem og øve sig, og man skal komme med noget personlighed, siger Pernille, der synes, det er utroligt opløftende, at de unge har taget alvoren til sig. Og også deltagerne i kategorien over 25 år falder i Pernilles smag.

Men så er der grupperne.

- Grupperne er jo håbløse som altid, men jeg er sikker på, det nok skal komme op og svinge i en eller anden speciel grad, siger Pernille, der selv har haft succes som sangerinde i større og mindre grad.

Årets højdepunkt for sangerinden står klart.

- Det har været at hitte med 'Lost in the Fire'. Du aner ikke, hvornår du får et nummer, som folk tager til sig. Det har været ret fint for os. Det er alligevel nogle år siden, vi for alvor har haft et hit. Det har virkelig lunet at prøve. Jeg blev sgu overrasket over, hvor glad jeg blev, siger sangerinden, der altså i det nye år skal være med til at bestemme, hvem der også skal have chancen for at hitte med musikken, som hun selv gør for tiden.

bt