Masser af sol og næsten vindstille vejr fører i weekenden sommer med sig over det meste af landet. Efter en omskiftelig fredag, tyder alt på at varmen for alvor breder sig over det danske sommerland i løbet af weekenden.


- Det er rigtig god timing, nu hvor mange har fri, og det ser rigtigt fornuftigt ud, siger DMIs meteorolog Michael Skelbæk. Næsten uanset hvor i landet man bor, bliver der god grund til at finde solhat, bikini og solcreme frem fra gemmerne.

- Lørdag bliver en dag med en del sol med 18-22 grader, med Midtjylland som det varmeste område, lyder det fra meteorologen.

Og lørdagen er kun en forsmag på det, der er i vente. Søndag bliver der nemlig skruet ydeligere op for temperaturen.

- Det vindstille og solrige vejr fortsætter, så vi søndag kommer op på 20-25 grader mange steder. Så det ser rigtig dejligt ud, når vi kigger i prognoserne. Vejret er ikke helt stabilt endnu, så der kan komme en enkelt eftermiddagsbyge rundt omkring, men generelt ser det pænt ud, og det fortsætter mandagen med, siger Michael Skelbæk til BT.

Mens det i starten af weekenden er midtjyderne, som kommer til at svede mest, så ser det ud til at det er i den sydlige del af landet som kommer til at nå højest op på termometeret, når vi når hen til mandag og tirsdag.

- I Tyskland venter de sig den varmeste pinse i 30 år, og kommer formnetlig over 30 grader, og det er altså noget af samme vejrsystem, som kommer til at nå op over Danmark, forklarer Michael Skelbæk, som forudser, at vi godt kan komme op på 28 grader tirsdag. Men så ser det også ud til at være slut for denne gang.

Tirsdag ser det nemlig ud til, at der kan komme både regn og torden sidst på dagen, som et punktum for denne omgang. Men selvom temperaturen falder, ser det ud til at sommeren har fået fat.

Den kommende uge ser temperaturen ud til at lande omkring 20 grader.