Den danske kongefamilie er mindst lige så begejstret for den folkefest, der lige nu udspiller sig i den danske hovedstad, som resten af danskerne er.

Trods regnvejr står de blandt mange tusinde danskere og overværer fredagens enkeltstart i Tour de France, der er en 13 kilometer lang rute, som strækker sig gennem København.

Kronprins Frederik fotograferer og dokumenterer den store oplevelse, samtidig med at han og resten af familien hepper på rytterne, når de kører forbi Amalienborg.

Kronprinsen har høfligt afvist at tale med pressen, men har indvilget i at stille op til billeder.

Foto: Julie Øjerson Frederiksen
Vis mere

Senere på aftenen har han dog rig mulighed for at udtale sig om den vilde dag i København, når han skal overrække den gule trøje til vinderen af første etape.

Kronprinsen deltog også ved holdpræsentationen i Tivoli i onsdags og var med til gallamiddag på Københavns Rådhus torsdag.

Derudover var han med til at sætte årets Tour de France i gang, og han vil tilmed være til stede ved opløbet i både Nyborg og Sønderborg.

»Kronprinsen har løbende været engageret i den danske Grand Départ. Således deltog han og afholdt tale ved offentliggørelsen af den danske tourstart i februar 2019 på Københavns Rådhus,« lød det i en pressemeddelelse fra Grand Départ Copenhagen Denmark i forbindelse med offentliggørelsen af Kronprinsens rolle ved fredagens etape.

Foto: Julie Øjerson Frederiksen
Vis mere

»Og i oktober 2021 deltog Kronprinsen ved rutepræsentationen af Tour de France 2022 i Paris, hvor han holdt tale om danskernes cykelglæde.«

Du kan følge hele Touren live lige her på bt.dk.