Venstre er splittet i to: Støjberg-linjen og Ellemann-linjen. Ellemann-linjen er ved at vinde, synes Dansk Folkeparti, og det er bekymrende, lyder det.

»Ellemanns fløj er ved at vinde. Det er efterhånden svært at tro på, at Jakob Ellemann vil stramme udlændingepolitikken her i landet. Hvis han ikke snart opper sig på værdipolitikken, er det svært at forestille sig ham lede en regering, der vil stramme udlændingepolitikken,« siger DFs klimaordfører Morten Messerschmidt.

I bakker op om ham som statsministerkandidat, gør I ikke?

»Det har vi ikke taget stilling til. Der er lang tid til næste valg, og det er ikke det rigtige tidspunkt at tage stilling til det nu. Jeg er bekymret for Venstre, der er mere enige med de Radikale. Måske overvejer de en fusion. Han står skulder ved skulder med Morten Østergaard i mange sager. Mange Venstre-vælgere vil ærgre sig, hvis Støjberg linjen taber,« siger Morten Messerschmidt.

Han er vred over, at Venstre i Holbæk stemmer for en ny moske i byen. Tyrkisk Islamisk Kultur- og Undervisningscenter nuværende moské er blevet for lille, og derfor håber foreningen at kunne etablere et islamisk kulturcenter i en ejendom, der i dag huser en bowlinghal.

Foruden undervisningslokaler, café og aktivitetsrum skal centret bl.a. huse en moské med en kuppel og plads til 300 mænd og ca. 150 kvinder. Hallen ligger tæt ved det udsatte boligområde Agervang som er på ghettolisten. Men planen blev stemt ned, bl.a. af Socaldemokratiet.

»Det er trist at se Venstre stemme for en moske i Holbæk. Det kunne være rart at høre, hvor Støjberg står i den sag. Vi synes, det er bekymrende, som moskéer skyder op som paddehatte. Jeg gætter på, at Støjberg er bekymret, men så sidder hendes parti og stemmer for den slags.«

»Vi bakker op om Støjberg i barnebrudssagen, men håber hun har tid til at tage sig af sit parti. Hun er jo næstformand.«

»Det er som om Venstre er splittet i to retninger, Ellemann og Støjberg repræsenterer to forskellige linjer, og Støjberg er ved at tabe - måske pga. barnebrud sagen. Det er meget bekymrende. I forvejen er Ellemann forelsket i Bruxelles. Hvis han også svigter i udlændingepolitikken, har vi et alvorligt problem i blå blok,« lyder det fra Morten Messerschmidt.

B.T. prøver at få en kommentar fra Venstre til DF-kritikken.