Internettet er fuld af muligheder. Også muligheder for at blive snydt af indhold, der ikke altid har hold i virkeligheden.

Det er måske tilfældet for Venstres Jan Køpke Christensen, efter han søndag linkede til en historie på satiresiden Heltnormalt.dk, der er kendt for at lave skæve satiriske vinkler på aktuelle historier. Under overskriften 'Joachim B. Olsen: Tania kan sælge et af sine børn', bringer siden en historie, hvor Liberal Alliances Joachim B. Olsen opfordrer kontanthjælpsmodtageren Tania til at sælge et af sine tre børn, for at få bedre økonomisk råderum. Læs historien her.

Det fik venstrepolitikeren, der tidligere har siddet i Folketinget for Fremskridtspartiet og har stillet op for de konservative, til at linke til historien på sin facebookside med ordene: 'Er der ingen der vil hjælpe denne mand. De nærmeste må da stoppe ham - Der er kun en ting at ønske, nemlig Go' Bedring!'

Selv siger Jan Køpke Christensen, at han godt var klar over, at historien er satire.

- Ja ja, selvfølgelig var jeg det, men nu ville jeg se, hvor meget debat det kunne give sådan noget. Når det nu er Joachim B. Olsen kunne man jo godt få den tanke at det var seriøst, ikke. Han kunne finde på hvad som helst, siger han.

Men den køber Joachim B. Olsens partifælle Ole Birk Olesen ikke, og han står klar til at give Jan Køpke lidt røg.

- Det er muligt, han er klar over, hvad det er for en side, men han har ikke lagt mærke til, at historien kommer fra den side, og at historien var forkert, da han skrev det. Det er helt sikkert. Det er meget morsomt, han siger så noget, men han har jo slettet det nu, og det ville han vel ikke gøre, hvis det var for sjov fra starten, siger han.

Ole Birk Olesen slog et billede af Jan Køpkes link på sin egen facebookside.

- Når man hopper på sådan nogle ting, så viser det, at ens kritiske sans ikke er udviklet nok, og det er jo især sjovt, fordi Jan Køpke kalder sig selv journalist. Og journalister især skal jo have en veludviklet kritisk sans, så man ikke hopper på hvad som helst, og der dumper han jo så totalt, siger Ole Birk Olesen.

Jan Køpke Christensen fastholder, at han var klar over, at historien ikke var sand, han ville bare have lidt sjov op til nytår.

- Jeg kunne ikke dy mig, for der har været så mange mærkelige meldinger fra ham, så jeg tænkte at nogle af de nærmeste måtte hjælpe ham, griner han.