Løkke vil sætte gang i det private forbrug ved at udbetale efterlønsbidraget 1. januar, men også en fremrykning af offentlige investeringer skal få danskerne til at grave dybere i lommerne. Se hele regeringens udspil her.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Danskere, som fravælger efterløn, skal kunne få deres opsparede efterlønsbidrag udbetalt allerede fra januar. Sådan lyder et af de forslag, regeringen her til middag præsentere på et pressemøde

- Regeringen fremrykker udbetalingen af efterlønnen for at få flere penge ud at arbejde i samfundet, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen. - Hvis hver tredje dansker, der betaler til efterlønnnen, vælger at få udbetalt efterlønsbidraget, så vil det sende 17 milliarder kroner ud i samfundet, siger Lars Løkke Rasmussen.Det er blandt initiativerne i den vækstpakke, som regeringen præsenterede klokken 12, og som kan læses i sin fulde version her

Udover at en slippe efterlønskronerne løs, vil regeringen også bruge seks mia. på offentlige investeringer i bl.a. veje og trafikanlæg. Samtidig bliver der også delt ud med rund hånd til boligkøberne, da regeringen lægger op til, at boligkøbere kan spare både tinglysningsafgift og kommunal grundskyld. Tiltag der skal være med til at sparke gang i et fastfrosset boligmarked.

Her har oppositionen tidligere fastslået, at der er behov for 10 milliarder kroner til nye kloakker og renovering af skoler og andre offentlige bygninger.

HVAD SYNES DU OM REGERINGENS VÆKSTPAKKE? DELTAG I DEBATTEN UNDER ARTIKLEN

I forhold til efterlønsbidraget, har det hidtil ikke været præcist fastlagt, hvornår udbetalingen skulle kunne finde sted.

- Som en del af 'Aftale om senere tilbagetrækning' fra maj 2011 gives der i en periode i 2012 mulighed for at få de tidligere indbetalte efterlønsbidrag tilbagebetalt skattefrit, hvilket skønnes at indebære en samlet udbetaling på ca. 17 mia. kr. i 2012, står der i publikationen. - Regeringen vil sikre en hurtigere udbetaling af efterlønsbidrag end oprindeligt forudsat, så udbetalingerne kan ske allerede fra 1. januar 2012. Den gennemsnitlige udbetaling skønnes at udgøre knap 40.000 kr. skattefrit.Regeringens aftale med Dansk Folkeparti og De Radikale om tilbagetrækningsreformen fastslår kun, at man i en periode på seks måneder i 2012 skal kunne få en skattefri udbetaling af efterlønsbidraget.

Den skattefrie tilbagebetaling omfatter ifølge aftalen efterlønsbidrag, der er indbetalt fra 1999 til 15. maj 2011.

Alt i alt er regeringen er klar til at bruge 10,8 milliarder kroner på at skabe vækst i dansk økonomi. Det er en del af regeringens vækstpakke, skriver Ritzau.
Pakken "Holdbar vækst" skal sætte gang i boligmarkedet via en boligpakke til 1,6 milliarder kroner. Det er den boligpakke, som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og Helle Thorning-Schmidt (S) har kæmpet om at komme først med i de seneste dage.

Regeringen vil desuden bruge 300 millioner kroner på en styrket indsats mod ungdoms- og langtidsledighed.

Den økonomiske krise har ført til arbejdsløshed over hele Europa, og det er især de unge, der bliver ramt. Med pakken vil regeringen forsøge at imødegå frygten for, at de unge i Danmark bliver tabt på gulvet.

Hvad synes du om regeringens vækstpakke?

Deltag i debatten under artiklen