Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Kineserne raser på de sociale medier over byrådspolitikeren Fuat Yalan fra Helsingør og hans kontroversielle udmelding om, at alle kinesere skal brænde ihjel. Det skrev han på sin Facebookprofil for to uger siden, og nu vækker historien opsigt i Kina.

Derfor har den danske ambassade i Kina valgt at bringe en kommentar på sagen på deres Weibo, der er en kinesisk blanding af Facebook og Twitter med over 500 millioner registrerede brugere.

I kommentaren understreger den danske ambassade i Kina, at Fuat Yalans udtalelser var et udtryk for lokalpolitikerens helt egen holdning. Desuden skriver ambassaden i kommentaren, at den danske lokalpolitiker er meldt til politiet for racisme.

- Vi har lagt en faktuel kommentar om sagen på Weibo, så der ikke kommer unødvendige misforståelser, siger pressechefen på den danske ambassade i Kina, Ming Ou Lü.

Ambassaden har over de seneste to dage modtaget lidt over 100 kommentarer om sagen på deres Weiboside.

- Antallet af kommentarer er ikke meget i kinesiske målestoksforhold, så vi tror ikke, at sagen har påvirket Danmarks forhold til Kina, siger han.

Han er en kæmpe idiot

Historien vækker også opsigt blandt de ca. 10.000 kinesere, der bor i Danmark. Heidi Wang er født i Kina, men har boet i Danmark siden 1986. De sidste to uger har hun debatteret med sine kinesiske venner på Facebook.

- Mine kinesiske venner er meget rasende. Både jeg og mine facebookvenner synes, at Fuat Yalan er en kæmpe idiot. Han burde have holdt sin mund, siger Heidi Wang, der også sidder i Københavns Borgerrepræsentation for LA.

Hun håber ikke, at sagen udvikler sig på samme måde som tegningekrisen i 2005.

- Ingen kinesere ønsker en krise som Muhammedkrisen mellem Danmark og Kina. Men det kommer ikke til at ske, for vi har ikke en kinesisk udgave af Ahmed Akkari og ønsker det heller ikke, siger hun.

Andre læser også