Den 37-årige restauratør Henrik Rosdahl døde langfredag, og dermed har Danmark mistet en af sine virkeligt talentfulde og mest initiativrige kokke, skriver Internetavisen Jyllands-Posten.
Henrik Rosdahl døde kun et halvt år efter, at han med stor succes åbnede, hvad der skulle ende som hans livsværk, en kombineret restaurant og fødevaretorv i Aalborg.
Rosdahl, der skabte sig en platform via TV 2's udsendelser "Hotelkokken", indledte og afsluttede sin karriere i Aalborg. Sammen med hustruen, Susanne, fyldte han fra 1988 med succes bordene i sin lille kvalitetsbevidste Fiskerestaurant Penny Lane.
Rosdahl belønnedes år for år med stadig flere og flere stjerner af de danske madanmeldere, og i 1997 nåede fiskerestauranten sit ypperste, da den blev kåret i Den Danske Spiseguide til Årets Bedste Restaurant.
Henrik Rosdahl gik derefter sammen med Aalborgs byggekonge Thorkild Kristensen i forsøget på at skabe noget helt nyt og folkeligt. Et par års overvejelser endte med multimadværkstedet Rosdahls med et mål om at lave gennemført enkel, gedigen mad.
Henrik Rosdahl døde efter kort tids sygdom. Han efterlader sig hustru og to børn på fem og otte år. /ritzau/
