Billedet af kvinden, der giver en syg og dehydreret lille dreng vand, er gået verden rundt.

For et par uger siden fandt den danske nødhjælpsarbejder Anja Ringgren Lovèn drengen, der var overladt helt til sig selv.

Bare to år gammel var han blevet udstødt af sin familie og kaldt heks.

Anja Ringgren Lovèn er leder af den private organisation DINnødhjælp i Nigeria, og hun er snart aktuel i tv-programmet ’Anjas Afrika’ på DR2.

»Tusindvis af børn bliver beskyldt for at være hekse, og vi har både set tortur af børn, døde børn og forskræmte børn. Billederne her viser hvorfor jeg kæmper,« skriver hun på facebook.

Stærk lille dreng

Hun siger, at hun har valgt at kalde drenge for Hope, ’for vi håber alle, at han overlever’. Han kom straks under lægebehandling og er i bedring.

»Hopes tilstand er nu meget stabil. Han får blodtransfusion hver dag, så han kan få tilført røde blodceller. Han har mange orme i sin afføring. Ormene giver ham en del smerter. Han spiser selv, og han er ude og gå lidt hver dag. Han har i dag haft kræfter til at sidde op og smiler til os. Han er en stærk lille dreng. At se ham sidde og lege med min egen søn er uden tvivl den største oplevelse i mit liv! Jeg ved simpelthen ikke hvordan jeg skal beskrive det med ord. Det her er hvad der gør livet så smukt og værdifuldt,« siger Anja Ringgren Lovèn.

Den lille dreng var udsultet, dehydreret og alvorlig syg af orm, da Anja Ringgren Lovèn fandt har for lidt over en måned siden. Vis mere

På to dage er det lykkedes at indsamle en million kroner til at hjælpe børn i Nigeria, der som Hope er blevet stemplet som hekse og udstødt.

Hun sagde i 2012 sit job op som butikschef for at starte den frivillige organisation DINNødhjælp.