Hvad gør man, når man ikke kan finde ud af at afslutte et giftigt parforhold til en gift mand.

Man skriver en sang.

Det gjorde den danske sangerinde Fie i hvertfald. Og resultatet var ikke alene, at hun fik sat ord og toner på den svære situation. Sangen motiverede hende også til at afslutte forholdet, der i lang tid havde domineret Fies liv.

»Mens jeg skrev sangen, fik jeg jo også øjnene op for, hvor ubehageligt det har været for hans kone - om hun vidste det eller ej,« siger Fie, hvis fulde navn er Anne Sophie Smith Ingendahl.

Fie's fulde navn er Anne Sophie Smith Ingendahl
Fie's fulde navn er Anne Sophie Smith Ingendahl
Vis mere

Forholdet til den gifte mand stod på i en længere periode, men Fie vidste, at hun blev nødt til at afslutte det - både for at respektere sine egne grænser og sin værdighed, men også fordi hun følte en empati over for den kvinde, som hendes elsker var utro:

»Det endte jo med at jeg fik enorm sympati over for hans kone som gentagne gange er blevet løjet over for. Han sagde engang til mig, at de var bedste venner, men for mig er det helt utilgiveligt at lyve over for sin bedste ven. Så er der jo ikke noget venskab hvis tilliden ikke er der. Det fortjente hun på ingen måde,« fortæller Fie.

Det er altid let at dømme andre, når de er involveret i utroskab. Og det kan være svært at forstå de andres synsvinkel.

Men også her hjalp sangen.

I nummeret synger Fie således fra elskerens kones perspektiv, og hun forestiller sig, at konen har opdaget sin mands utroskab og er gået fra ham.

I virkeligheden er manden og konen stadig sammen. Og Fie er efter eget udsagn 'lykkeligt fri'.

Fie har før udgivet musik under navnet 'Jazzchild'.

På det nye  nummer spiller:

Piano: Lars Emil Riis Madsen, Bas: Louis Winding Børresen, Guitar: Hannibal Gustafsson, Trommer: Simon Vilmar Jensen, Trumpet: Ketil Duckert Jensen, Sax: Thomas Nygård Edinger, Kor: Lea Helena Thiim Harder