Genoplev onsdagens voldsomme sammenstød i København i LIVE-bloggen lige her.

Kampklædte betjente stormede sent onsdag aften ved 23-tiden ungdomshuset på Dortheavej i Københavns Nordvestkvarter, hvor et ukendt antal unge demonstranter havde barrikaderet sig.

Det skete efter at en stor demonstration, i anledningen af 10-året for nedrivningen af Ungdomshuset på Jagtvej 69, udviklede sig til voldsomme sammenstød med bl.a. stenkast, tændte romerlys, kast med flasker og kanonslag og hærværk mod butikker og banker.

Kort før kl. 20.00 ankom demonstranter og politiet til det nye ungdomshus på Dortheavej. Her oplyste politiet om, at man planlagde at ransage huset. Det førte til, at politiet blev mødt med kasteskyts.

En stor gruppe af demonstranterne valgte senere på aftenen frivilligt at forlade huset. Ude foran lod de sig registrere hos politiet.

Sidst på aftenen befandt sig dog fortsat tre demonstranter i huset, men natten til torsdag, efter midnat, var huset helt ryddet for personer.

Nørrebro onsdag aften. Vis mere

Efter onsdagens første sammenstød mellem demonstranter og kampklædte betjente, rykkede konflikten ud på Dortheavej i Københavns Nordvestkvarter, hvor det nye ungdomshus ligger.

Her ulmede konflikten i timevis, og politiet gjorde endda en bulldozer klar til at vædre huset, hvis det blev nødvendigt. Så slemt gik det ikke, og Københavns Politi kunne kort efter ransagningen fortælle, at der nu var kommet ro på.

Klokken 21.30 afholdt Københavns Politi en kort pressebriefing. Her fortalte de, at de ikke havde til hensigt at gå hjem, før der var kommet ro på situationen. Det holdt stik.

10-årsdagen for nedrivningen af Ungdomshuset på Jagtvej 69, blev onsdag d. 1. marts 2017 markeret med en stor demonstration igennem Københavns gader. Her politiet på Jagtvej. Vis mere

»Vi er nødt til at finde ud af, hvem der er til stede i huset, og bedste måde at finde ud af det, er ved at komme ind i huset,« sagde politiets pressetalsmand tidligere onsdag aften.

Under pressebriefingen kom det frem, at op til otte personer var blevet anholdt i forbindelse med demonstrationen, der eskalerede på Nørrebrogade, hvor betjente blev ramt af kasteskyts.

Desuden fik op til seks banker og butikker på Nørrebrogade smadret ruder og facader, fortalte politiet under pressebriefingen.

Betjente blev ramt med sten og kanonslag, og ved ungdomshuset på Dortheavej skulle de være blevet beskudt med slangebøsser, møtrikker og sågar petanquekugler.

Natten til torsdag oplyser vagtchefen ved Københavns Politi, Henrik Brix, at der ikke er meldinger om tilskadekomne.

Sammenstød mellem politi og demonstranter onsdag aften. Vis mere

Tidligere på aftenen beskrevet politiet dog situationen som alvorlig.

»Det er ikke det København, vi ønsker. Politiet er nødt til at komme ind i huset på Dortheavej«, sagde en talsmand for Københavns Politi og slog én ting fast:

»Det er længe siden, vi har været udsat for noget lignende«.

Omkring 1000 mennesker var samlet til demonstrationen, der startede ved 18-tiden ved Frue Plads i indre København. Senere bevægede folkemassen sig videre ad Nørrebrogade og ud mod Dortheavej i Københavns Nordvestkvarter, hvor det nye ungdomshus ligger.

Da optøjerne tog til, forsøgte politiet i to omgange at opløse demonstrationen - uden held.

Og ikke kun politiet blev mødt med vold fra demonstranterne, også en cyklist blev væltet omkuld, da vedkommende kom lidt for tæt på de aggressive unge.

Demonstrationen markerede tiåret for rydningen af ungdomshuset på Jagtvej 69 under parolen 'Intet glemt - intet tilgivet'.

Natten til torsdag er der »ganske fredeligt og roligt« ved ungdomshuset på Dortheavej, fortæller Henrik Brix, Københavns Politi, til BT.

Var du i Ungdomshuset onsdag aften, eller ved du noget andet om sagen? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

Politi og demonstranter i sammenstød onsdag aften på Nørrebro.   Vis mere

Demonstranter med brosten. Onsdag aften i København.   Vis mere

Vis mere

En demonstrant tager fat ved en af politiets såkaldte 'salatfade'. Onsdag aften i København.   Vis mere

Voldsomme sammenstød mellem politi og demonstranter på Nørrebro onsdag aften. Vis mere

Demonstration for 10-årsdagen, for rydningen af Ungdomshuset. Vis mere

På Jagtvej 69, hvor det tidligere Ungdomshus lå, tændte demonstranter bål.  Vis mere

Nørrebro onsdag aften. Vis mere

Vis mere

Sammenstød i København onsdag. Vis mere

10-årsdagen for nedrivningen af Ungdomshuset på Jagtvej 69, blev onsdag d. 1. marts 2017 markeret med en stor demonstration igennem Københavns gader. Vis mere

Ungdomshus-demonstration. Vis mere

Ungdomshus-demonstration. Vis mere

10-årsdagen for nedrivningen af Ungdomshuset på Jagtvej 69, blev onsdag d. 1. marts 2017 markeret med en stor demonstration igennem Københavns gader. Vis mere