I flere år blev tv-sexolog Joan Ørting lagt på is af sin far. Han var ikke glad for hendes eskapader med elskere, og han brød sig heller ikke om, at hun hele tiden talte om sex, når hun var i medierne.

Men piben fik en anden lyd i det øjeblik, Joan Ørtings 15 år lange forhold til foredragsholder Carsten Islington sluttede for halvandet år siden.

Ifølge Joan Ørting handlede det dog ikke om, at faren ikke brød sig om Carsten Islington. Men forholdet blev bedre, fordi Joan Ørting havde så mange kærlighedssorger over tabet af sin eksmand, at hun havde brug for den faderlige trøst.

»Da jeg blev skilt fra Carsten, fik jeg et brev fra min far, som var meget forsonligt. Min far syntes, at jeg var blevet fornuftig at høre på. Det er jo ingen hemmelighed, at det var svært for mig at blive skilt fra Carsten, men min far var god til at ruske op mig og fortælle, at jeg skulle se fremad,« fortæller Joan Ørting til BT.

Tidligere var forholdet mellem de to ikke så hjertevarmt, som det er nu, forklarer Joan Ørting.

»Han syntes, jeg var for meget i medierne, og han skammede sig over mig, når jeg var i fjernsynet. Jeg talte alt for meget om sex, sagde han.«

Tirsdag kommer Joan Ørtings far for første gang i syv år på besøg hendes hjem på Langeland. Og det glæder hun sig til.

»Min søster er også flyttet til Langeland, og han skal besøge os begge to. Jeg tror, vi får det rigtig hyggeligt,« siger hun.

Carsten Islington og Joan Ørting gik fra hinanden i slutningen af 2015 efter 15 års samliv. Carsten Islington flyttede efter bruddet ud af deres fælles hus på Langeland, og han bor nu i en campingvogn med Line Hjorth på Skarresø Camping, hvor han er lejrchef. Joan Ørting bor i sin lejlighed på Christianshavn i København, når hun ikke er hjemme i huset på Langeland.