En række af landets dygtigste håndboldspillere står til at tabe store penge på AGK's konkurs.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Mikkel Hansen alene har ifølge BTs oplysninger en årsløn på fire millioner kr. - og dertil skal lægges både præmiepenge og diverse bonusordninger. De penge stopper fra i dag med at komme ind på kontoen hver den første.

Nogle af pengene er sikret gennem Lønmodtagernes Garantifond, der træder til for at dække når virksomheder går konkurs - men de betaler kun op til 160.000 kr. efter skat i manglende udbetalt løn og i opsigelsesperioden.

Det beløb er langt fra nok til at dække lønnen for Mikkel Hansen. Men også stjerner som Kasper Hvidt, Joachim Boldsen, Lars Jørgensen, Steiner Ege og Olafur Stefansson tjener mere end de kan få dækket ifølge BTs oplysninger.

ATP som står for Lønmodtagernes Garantifond fortæller, at håndboldspillere kun er sikret den del af lønnen, der ligger under beløbsgrænsen. 

- Som reglerne kan man få udbetalt op til 160.000 kr. efter skat, der skal dække løn man ikke har fået udbetalt og i opsigelsesperioden. For sådanne sportsfolk er opsigelsesperioden typisk tre måneder uden, at jeg kender den konkrete sag. Da nogle sportsfolk ofte får væsentligt mere i løn, så kommer de hurtigt op og rammer loftet. Det beløb som ligger derudover dækker vi altså ikke - der findes ingen særregler for sportsfolk, siger jurist Christian Frederiksen fra ATP.