Den italienske fodboldlegende Andrea Pirlo vurderer, at Juventus-spilleren Paul Pogba bliver verdens dyreste spiller, hvis klubben vælger at sælge ham.

Han er kun 23 år, men har allerede vist store prøver på sine kvaliteter i den italienske storklub Juventus. Den franske midtbanespiller Paul Pogba har spillet for Juventus siden 2012, men hans dage i Italien kan snart være talte.

Ifølge Daily Mirror er engelske Manchester City klar til at hente ham, men i så fald skal de punge gevaldigt ud. Sidste sommer krævede Juventus angiveligt 75 millioner pund for franskmanden, hvilket Manchester City afslog. Og ifølge Andrea Pirlo vil Juventus’ stjernefrø ikke blive solgt for under 85 millioner pund (små 800 millioner kroner, red.).

36-årige Andrea Pirlo har tidligere spillet sammen med Paul Pogba i Juventus, og han er overbevist om, at hans tidligere holdkammerat kan blive verdens dyreste.

»Selvfølgelig vil Juventus beholde ham. Men nogle gange kan man få en sum, så man kan genopbygge et helt hold, og det ville man få for ham,« siger Pirlo ifølge Daily Mirror.

»I mine øjne er han i øjeblikket den mest komplette centrale midtbanespiller i verden.«

Pep Guardiola overtager trænersædet i Manchester City til sommer, og hans interesse for at hente Paul Pogba er stor. Så stor, at han tiltænker ham en helt afgørende rolle på holdet.

»I hans alder kan man bygge et helt hold op omkring ham i de næste år. Hvis han beslutter sig for at skifte, så tror jeg, at det bliver for en verdensrekord,« siger Andrea Pirlo til Daily Mirror.

»Jeg har spillet med nogle gode unge spillere, men Pogba er den bedste unge spiller, jeg nogensinde har set.«

Andrea Pirlo siger desuden, at Paul Pogba er vokset i fysisk styrke, og at han er blevet en større fodboldspiller i de seneste år.

Det forventes, at Pep Guardiola vil spendere over 200 millioner pund (knap 1,9 milliarder kroner), når han til sommer skifter Bayern München ud med Manchester City. Ifølge Daily Mirror har Pep Guardiola udfærdiget en liste til Manchester Citys sportsdirektør,Txiki Begiristain, med to navne til hver position, som han kan se på det engelske storhold.